Haber 16

Meclisten cezaevine yolculuk!

DTP kapatıldı kapatılmasına ama asıl süreç şimdi başlıyor. Tuğluk cezaevine girecek Ahmet Türk ise yargılanacak.

Meclisten cezaevine yolculuk!
  • Politika / Son Dakika
  • 13 Aralık 2009
  • Meclisten cezaevine yolculuk! için yorumlar kapalı
  • 303 KEZ OKUNDU


DTP kapatıldı. Şimdi yeni bir süreç başlıyor. İki siyasi yasaklı isim, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk hakkındaki dosyalar için yargı süreci başlayacak. Aysel Tuğluk dokunulmazlık nedeni ile ifade vermeye gitmediği Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin çağrısına bu kez karşılık verecek. 30 Aralık’ta ifade vermeye gideceğini açıkladı. Peki milletvekillikleri süren Emine Ayna, Selahattin Demirtaş ve Sabahat Tuncel ne yapacak? 29 Aralık’a kadar istifalarını verecekler mi?


İşte detaylar;

Haklarında zorla mahkemeye götürülme kararı var 29 ve 30 Aralık’ta.

Ahmet Türk, Emine Ayna, Selahattin Demirtaş, Sabahat Tuncel ve Aysel Tuğluk…

Ankara 11. Agğr Ceza Mahkemesi başka illerde “PKK terör örgütünün propagandasını yapmak” suçlamasıyla haklarında açılan davalar kapsamında onları sorgulamak istiyor. Hem de mayıs ayından beri. Ama dokunulmazlık nedeni ile ifade krizi sürüncemede kalmıştı.

DTP’yi kapatma kararı ile şimdi işler değişti.

Ama mahkemenin
Ahmet Türk ile birlikte siyasi yasak kararı verdiği Aysel Tuğluk açıkladı bile.

Tuğluk, ifade vermeye gideceğini söyledi.

30 Aralık’ta ifade vermeye gidecek.

Üstelik Tuğluk, ekim ayında Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına da çarptırıldı. Bu kararı Yargıtay onarsa milletvekilliği düşer düşmez cezaevine girecek.

5 yıl boyunca siyasi yasak getirilecek diğer isim ise Ahmet Türk. Adres değişikliği nedeniyle tebligat yapılamadığı için onun hakkında zorla getirilme kararı yok.

Ama Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına göre Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş 29 Aralık’ta, Sabahat Tuncel ise 30 Aralık’ta duruşmaya polis zoruyla götürülecek. Emine Ayna yeni durumdan söz ederken sadece iki ismi “Tuğluk ve Türk’ü değerlendireceğiz” dedi.

Tartışılmadı çünkü ne olacağı şuan belli değil.

Ama DTP sine-i millet kararı doğrultusunda milletvekillerinin istifalarını Meclis’e sunuduğu an süreç başlayacak.

Eğer, Genel Kurul milletvekilliklerinin düşürülmesine onay verirse, dokunulmazlıkları da kalkacak. İfade vermeye gitmeme gerekçeleri son bulmuş olacak. Ama 29 Aralık’a kadar milletvekillikleri sürerse yine kriz kapıda.

Sadece sorgu krizi değil. DTP’liler hakkında Meclis’te çok sayıda dosya var. Örneğin Ahmet Türk hakkında 23, Aysel Tuğluk hakkında 22 ayrı dosya.

Milletvekillikleri düşer düşmez yargı süreci işlemeye başlayacak.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ