Haber 16

Merlin dizi

Merlin dizi TİYATRO eğitimi için sekiz yıl önce Paris’e giden Cemile Naz Şimşek, 150 Fransız sanatçı arasından ünlü İngiliz oyun yazarı William Shakespeare’in “Romeo ve Juliet” oyununda Juliet rolünü almayı başardı

Merlin dizi
  • Diziler / Son Dakika
  • 14 Eylül 2012
  • Merlin dizi için yorumlar kapalı
  • 317 KEZ OKUNDU

Merlin dizi Fransız yönetmenleri büyüleyen 26 yaşındaki Şimşek’i prömiyer ve ardından ilk temsilde Fransızlar ayakta alkışladı. Şimşek, tatil için geldiği Bodrum’da DHA muhabirine başarısını ve Türkiye’de kurmak istediği profesyonel sokak tiyatrosu hayalini anlattı.
İzmit’de yaşayan, 14 yaşında İzmit Şehir Tiyatroları’nda eğitim almaya başlayan Şimşek, 2003 yılında Akademi Tiyatro’da bir yıl eğitim aldıktan sonra 2004’te hiç yabancı dil bilmeden tiyatro eğitimini geliştirmek üzere Paris’e gitti. Şimşek Sorbonne Üniversitesi’nde 4 yıl aldığı Fransızca dil eğitiminin ardından, yine Paris’teki “Famille Mundi” tiyatro grubu ile çalışmalara başladı. Fransa’nın Cartoucherie bölgesindeki “l’Ep?e de Bois” tiyatrosunda Claude Merlin’in yönetimindeki “Les Sept Princesses” (Yedi Prenses) adlı oyunda Ursule rolüyle ilk kez sahneye çıktı. 2010 yılında Grotowski’nin “Yoksul Tiyatro” kuramı hakkında hazırladığı yüksek lisans tezi ile öğretim üyelerinden tam not aldı.
Merlin dizi Şimsek, Prof. Claude Merlin’in atölyesinde eğitim görürken Shakespeare’in dünyaca ünlü eseri “Romeo ve Juliet” oyununda Juliet karakteri için sanatçı arandığını belirtti. Şimşek, “Ben de Juliet karekteri için çalışmalara başladım. Benimle birlikte tamamı profesyonel ve Fransız olan 150 sanatçı ile elemelere girdim. Tatil için Türkiye’ye gelip döndükten bir süre sonra Juliet rolünü benim kazandığımı açıkladıklarında önce arkadaşlarım şaka yapıyorlar sandım. Oyunun yönetmeni Dimitar Uzunov bana ‘Juliette’im sen olur musun?’ dedi ve en az 5 yıl sahnede kalacak olan bu oyun için çalışmalara başladık” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ