Haber 16

Meydanlarda öfkeli protesto

Yurdun çeşitli yerlerinde Hakkari’deki terör saldırısı ve terör örgütü binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Meydanlarda öfkeli protesto
  • Gündem / Son Dakika
  • 20 Haziran 2010
  • Meydanlarda öfkeli protesto için yorumlar kapalı
  • 278 KEZ OKUNDU

Yurdun çeşitli yerlerinde Hakkari’deki terör saldırısı ve terör örgütü binlerce kişi tarafından protesto edildi. Terör örgütünün lanetlendiği ve öfkenin dinmediği protestolarda sloganlar hislere tercüman oldu.

BEYOĞLU’NDA BİR GRUP, TERÖR ÖRGÜTÜ VE SALDIRILARINI PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRDİ


Hakkari’deki terör saldırısı ve terör örgütü, Beyoğlu’nda yürüyüş yapan bir grup tarafından protesto edildi.

Aralarında Türkiye Kamu-Sen üyelerinin de bulunduğu grup, ellerinde Türk bayraklarıyla toplandı. İstiklal Caddesi boyunca Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyen gruptakiler, ”Katil PKK, işbirlikçi İsrail”, ”Türk-Kürt kardeştir. Ayrım yapan kalleştir”, ”Kandile girelim”, ”Hepimiz Mehmet’iz, bu vatana yeteriz”, ”Terörist başı idam edilsin”, ”Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde sloganlar attı.

Galatasaray Lisesi önünde grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Hanefi Bostan, ”demokratik açılım”dan derhal vazgeçilmesi gerektiğini savundu.

Açılımın ”PKK açılımı” haline dönüştüğünü öne süren Bostan, ”(Analar ağlamasın) sömürüsüyle başlatılan açılım sürecinde gördük ki ağlayan terörist analarının sayısı azalmış, fakat şehit analarının gözyaşları sel olmuştur. Milletimiz, hem demokratik tavrını yüksek perdeden göstermeli, hem de sorumluluk makamında oturanlara görevlerini hatırlatmalıdır” dedi.

Yürüyüşün sonunda, Hakkari’deki saldırıda şehit düşen askerler için dua da edildi.

Protestonun ardından gruptakiler, olaysız olarak dağıldı.

ŞİŞLİ’DE BİR GRUP, TERÖR SALDIRILARINI VE TERÖR ÖRGÜTÜNÜ PROTESTO ETTİ

Şişli bir grup, Hakkari Şemdinli’deki terör saldırılarını ve terör örgütünü protesto etti.

Alperen Ocaklarına üye bir grup, Mecidiyeköy’de ”Mehmetçiğe uzanan eller kırılsın” pankartı açarak toplandı.

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Güven Hızarcı, burada yaptığı açıklamada, ”Hakkari Şemdinli’de meydana gelen terör saldırısını milletin derin vicdanı adına lanetle kınıyoruz” dedi.

Göçü önleyecek, insanları doğduğu yerde üreten, çalışan, mutlu olan kişiler olarak yaşatacak ekonomik tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Hızarcı, ”Ortak milli ve manevi değerlerimiz etrafında bir aidiyet duygusu oluşturulmalıdır ve milli kimlik bilinci güçlendirilmelidir. Teröre ve terörizme karşı psikolojik harekat iyi yönetilmelidir. Ortak tavır refleksi sağlanmalıdır” diye konuştu.

Hızarcı’nın konuşmasının ardından Şemdinli’de şehit olan askerlerin tek tek ismi okunarak ‘burada’ diye yoklama yapılırken, zaman zaman tekbir getirilerek, ”Mehmetçiğe uzanan eller kırılsın”, ”Kahrolsun ABD işbirlikçi PKK”, ”Kahrolsun İsrail, işbirlikçi PKK” sloganları atıldı.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

ANTALYA’DA ÇEŞİTLİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, PROTESTO GÖSTERİLERİYLE TERÖRİST SALDIRILARI KINADI

Antalya’da bazı sivil toplum örgütleri Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırılarını kınamak amacıyla protesto gösterilerinde bulundu.

Antalya’daki Cumhuriyet Meydanı’nda gösteri yapmak isteyen ve kendilerine ”Sivil İnisiyatif” adını veren grup üyelerine polis izin vermedi. Buradan yürüyüşe geçen grup üyeleri sloganlar atarak Kışlahan Çarşısı önüne geldi. Protesto gösterisi yapan gruba vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Burada şehit askerlerin isimlerini okuyan grup üyeleri, daha sonra saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.

Sivil İnisiyatif üyelerinin ardından Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) üyeleri de aynı yerde İsrail ve terör örgütü PKK’yı protesto etti. Basın açıklamasını okuyan grup sözcüsü Alparslan Aslan, PKK’nın arkasında İsrail’in olduğunu öne sürdü. Terör örgütü PKK’nın eylemleriniyle, İsrail’in taşeronluğunu yaptığının ortaya çıktığını iddia eden Aslan, son olarak Şemdinli’deki karakol baskının ABD, İsrail ve PKK üçgeninin deşifre edildiğini söyledi.

İsrail’in Mavi Marmara Gemisi’ne yaptığı baskını da şiddetle kınadıklarını ifade eden Aslan, İsrail’in gerekli cezayı uluslararası camiada alması gerektiğini savundu. Terör örgütü PKK ile İsrail aleyhine sloganlar atan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

İZMİR’DE GÜNDOĞDU MEYDANI’NDA TOPLANAN BİR GRUP, TÜRK BAYRAKLARIYLA KONAK MEYDANI’NA KADAR YÜRÜDÜ

Hakkari’deki terörist saldırıya tepki amacıyla İzmir Gündoğdu Meydanı’nda toplanan bir grup, Türk Bayraklarıyla Konak Meydanı’na kadar yürüdü.

İnternet ortamındaki bir sosyal paylaşım sitesinde haberleştiklerini bildiren grup üyeleri Gündoğdu Meydanı’nda bir araya geldi. Ellerinde Türk Bayrakları bulunan grup, şehit askerler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nı okudu.

Kordonboyu’nda ”Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, ”Kahrolsun PKK”, ”Vatan sana canım feda”, ”Mecliste PKK istemiyoruz” sloganlarıyla yürüyen gruba vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı’na gelen gruptakiler, şehit askerlerin isimlerini tek tek okuyarak ”Burada” diye bağırdı.

Grupta yer alan Mücella Alev, oğlunun askerde olduğunu, her anı kaygıyla geçirdiğini, teröre yönelik ciddi adımlar atılmasını istediklerini söyledi. Grup daha sonra dağıldı.

BAZI SİYASİ PARTİ VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, HAKKARİ VE ELAZIĞ’DAKİ TERÖRİST SALDIRILARI KINAYAN MESAJLAR YAYIMLADI

Bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, terörist saldırıları kınayan mesajlar yayımladı.

Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç, yaptığı açıklamada saldırıları kınayarak, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı yaralı askerlere acil şifa dileğinde bulundu.

Saldırıların sadece illegal örgüt ya da örgütlerin işi olmadığını belirten Karakoç, mesajında, şunları kaydetti:

”O örgütler dış mihrakların tetikçisidirler. Onların arkasında Batı, hatta Doğu ve Kuzey vardır. Batı’nın değişmeyen temel amacı, tüm İslam ülkesini istila ve işgal edip ne kadar faydalanılacak imkan varsa onları ele geçirmektir.

Bu serveti ele geçirmek için Batılılar iki yüzyıldan beri İslam milleti ve ülkesine sürekli topyekun bir savaş açmıştır. Bu topyekun savaş bir boyutuyla kültür, bir boyutuyla en yıkıcı ve acımasız, en amansız ekonomik savaştır.”

-”TÜM DESTEKÇİLERİNİ LANETLİYORUZ”-

Haber Kameramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Veli Talay Ulusu da yaptığı açıklamada, hain saldırıların milletin birlik ve beraberliğinden ”Bir çakıl taşı” dahi eksiltmeyeceğini ifade etti.

Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralı askerlere şifa dileyen Ulusu, mesajında, ”Şehit düşen vatan evlatlarının Allah’ın yanında en yüksek mertebede olduklarına inancımız tam. Türkiye’ye olan düşmanlıkları bilinen bazı dış mihrakların desteğiyle bu cennet vatanın en değerli bölgelerinde yıllardır sürdürülmekte olan bu vahşi terör, er ya da geç döktüğü kanda boğulacaktır. Yüreklerimizi dağlayan bu menfur cinayetleri şiddetle kınıyor, yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm destekçilerini lanetliyoruz. Başta şehit ailelerine ve yüce Türk milletine Allah’tan sabır ve başsağlığı diliyorum” görüşünü bildirdi.

DENİZLİ’DE TERÖRE LANET YAĞDI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde önceki gece teröristler tarafından 11 askerin şehit edilmesi tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de öfke ve üzüntüye sebep oldu.

Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, şehit yakınları ve vatandaşlardan oluşan yüzlerce kişi bugün ikindi namazını müteakkip Ulu Cami’de şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gıyabi cenaze namazının ardından şehitler için dua edilirken, cami çevresinde bulunan vatandaşlar da duaya katıldı. Bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları görülürken daha sonra Delikliçınar Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütüne lenet yağdırdılar.

Burada basın açıklamasını okumak için megafonu eline alan bir şehit yakını açıklamayı okumakta zorlandı. Gözleri dolan ve ağlamamak için kendisini zor tutan şehit yakını megafonu başkasına verdi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto eyleminin ardından yüzlerce kişi ellerinde bayraklarla Gazi Bulvarı boyunca yürüyüşe geçti. Polis ekipleri bulvar üzerinde bulunan BDP binası önünde geniş güvenlik önlemleri alırken, Denizli Valiliği’ne kadar slogan atıp terörü lanetleyen gruba çevredeki vatandaşlar da destek verdiler.

Denizli Valiliği önünde yürüyüşünü tamamlayan grup, burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından olaysız şekilde dağıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ