Haber 16

MGK’dan Radikal değişiklik kararı

Hakkari’de 8 asker ve 1 köy korucusunun mayınlı tuzak ve pusuda şehit edilmesinin ardından F-16 savaş…

MGK’dan Radikal değişiklik kararı
  • Gündem / Son Dakika
  • 18 Ağustos 2011
  • MGK’dan Radikal değişiklik kararı için yorumlar kapalı
  • 212 KEZ OKUNDU

Hakkari’de 8 asker ve 1 köy korucusunun mayınlı tuzak ve pusuda şehit edilmesinin ardından F-16 savaş uçakları Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine bomba yağdırdı. Genelkurmay, hava harekatında 60 hedefin, top atışında ise 168 hedefin vurulduğunu açıkladı.


Genelkurmay Başkanlığı, bu sabah yaptığı açıklamada dün akşam yapılan hava operasyonun detaylarını açıkladı;


60 HEDEF VURULDU


1. 17 Ağustos 2011 günü akşam saatlerinden itibaren bölücü terör örgütüne ait Kandil Dağı, Hakurk, Avaşin-Basyan, Zap ve Metina Bölgesindeki 60 hedefe, Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından başarılı bir taarruz harekatı icra edilmiştir.


2. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.


3. Ayrıca, hava harekatı öncesinde; Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk Bölgelerinde tespit edilen 168 hedef, topçu silahları ile yoğun olarak ateş altına alınmıştır.


4. İcra edilen harekatta, her zaman olduğu gibi sadece bölücü terör örgütü hedef alınmış, sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir.


5. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içi ve yurt dışındaki benzer faaliyetleri, Irak’ın kuzeyini güvenli bir yaşam alanı ve Türkiye’ye saldırı üssü olarak kullanan bölücü terör örgütü etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla sürdürülecektir.



HAVA HAREKATI KARARI


İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Somali toplantısı için İstanbul’da bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, Hakkari’den saldırı haberinin gelmesi sonrası kurmaylarıyla bir değerlendirme yaptı. Bu değerlendirme sonucu PKK’nın Kuzey Irak’ta yuvalandığı Kandil Dağı ile Zap bölgesine hava harekâtı başlatılması kararı çıktı. Erdoğan’ın Somali toplantısı sonrası yaptığı, “Artık söz bitmiştir bundan sonrası gereken yapılır” açıklaması harekâtın habercisi oldu.


Hükümet dün saat 15.00 civarında Hava Kuvvetlerine hava taarruzunun başlatılması için gerekenlerin yapılması talimatını verdi. Hava Kuvvetleri Karargahı da gelen talimat üzerine Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı’na hava harekâtı için hazırlık yapılması emri verdi. Bunun üzerine insansız hava araçları ile PKK unsurlarının Kandil ve çevresindeki hareketliliğine ilişkin koordinatlar belirlendi. Aynı şekilde ABD’nin anlık istihbarat bilgileri değerlendirilmeye alındı.


BOMBA YAĞDI


Yaklaşık 45 dakika sonra jetler, önce PKK’nın en büyük kampı olan Kandil ve Zap’taki uçaksavar bataryalarını hedef aldı. Burada bulunan 17 uçaksavar bataryası bombalanarak etkisiz hale getirildi. PKK kamplarında lazer sistemi ile önceden işaretlenen hedeflere bomba yağdı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, bundan böyle Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) her toplantısının ardından TBMM Başkanı ve ana muhalefet partisi liderini bilgilendirerek görüş alışverişinde bulunacağı bildirildi.


Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, her MGK toplantısından sonra TBMM Başkanı ve anamuhalefet partisi liderini Çankaya Köşkü’ne davet edecek. TBMM Başkanı ve ana muhalefet liderini MGK toplantısına ilişkin bilgilendirecek olan Gül, görüş alışverişinde bulunacak.


MGK BUGÜN TOPLANIYOR


Bu kapsamda Gül, 19 Ağustos 2011 Cuma günü TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile biraraya gelecek.


CHP’den yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarın toplanacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısından sonra bilgilendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu cuma günü saat 14.30’da Çankaya Köşkü’ne davet etti” denildi.


Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bugün açıklanan yeni Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) yarın saat 11.00’de ilk toplantısını yapacağı belirtildi.


MYK’da, başta Cumhurbaşkanı Gül’ün daveti olmak üzere, yaşanan son gelişmelerin değerlendirileceği bildirildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ