Haber 16

MGK’dan sert uyarı!

Yoğun bir gündemde toplanan MGK, Van depremini ele aldı bölge insanın sorunlarının çözümü için….

MGK’dan sert uyarı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 28 Ekim 2011
  • MGK’dan sert uyarı! için yorumlar kapalı
  • 238 KEZ OKUNDU

Yoğun bir gündemde toplanan MGK, Van depremini ele aldı bölge insanın sorunlarının çözümü için devlet olarak hiçbir fedekarlıktan kaçınılmayacağı vurgulandı. Suriye’deki gelişmeler ile Irak’ın kuzeyindeki terör faaliyetlerinin de ele alındığı kuruldan, teröre lojistik destek veren kesimlerede uyarı çıktı.


Van’da yaşanan deprem ve yardım faaliyetleri MGK’nın da ilk gündem maddesi oldu. Kurul sonrası yapılan açıklamada, devletin hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak bölge insanı için tüm tedbirlerin alınması kararlaştırıldı.


Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yayımlanan bildiride, ülke güvenliğinin ilgilendiren iç ve dış konuların ele alındığı bildirildi.


Son dönemde güvenlik güçlerini, kamu görevlilerini, kadın ve çocuklar dahil tüm vatandaşları hedef alan menfur terör saldırılarının, terör örgütünün vahşi ve acımasız yüzünü bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğine işaret edilen bildiride, şu ifadeler kullanıldı:


“Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milletimizin kardeşlik ve huzurunu hedef alan ve insanlarımızın canına, malına, hak ve özgürlüklerine kasteden bu terörist faaliyetlerin önlenmesi amacıyla yurt içinde ve sınır ötesinde güvenlik güçlerimizce, cesur, kararlı ve fedakarane şekilde ve başarıyla gerçekleştirilen son dönemlerin en büyük kara ve hava operasyonları sağlamındaki gelişmeler değerlendirilmiştir.”


DEMOKRATİK AÇILIMA VURGU


Diğer yandan, terör örgütünün istismar kaynaklarını ortadan kaldırmak amacıyla sosyal, ekonomik, kültürel, psikolojik ve diplomatik boyutları da içerecek şekilde yürütülen kapsamlı çabaların devletimizin tüm imkan ve kabiliyetleri kullanılarak ve demokrasiden, hukuk devleti anlayışından ve evrensel değerlerden taviz verilmeksizin kararlılıkla devam ettirileceği kaydedilmiştir.


DESTEK VERENLER SUÇA ORTAK OLUR”


Yayınlanan bildiride, teröre lojistik imkan sağlayan ve teşvik eden çevrelerin, insanlık suçu işlediği ve gerekçelerinin kabul edilemez olduğu belirtilerek işlenen suçlara ortak olacaklarına işaret edildi.


DIŞ POLİTİKA DEĞERLENDİRMELERİ


Irak


Bildiride ”Irak’ın toprak bütünlüğüne önem veren Türkiye’nin, Irak’taki gelişmeleri ve bu çerçevede, muhtemel risk ve tehlikeleri dikkatle izlediği” ifade edilerek, Irak’tan ülkenin kuzeyindeki PKK mevcudiyetinin sona erdirilmesi isteğinde bulunuldu.


Suriye


Suriye’de sivil halka ve muhaliflere uygulanan şiddet ve yıldırma politikalarından büyük üzüntü ve rahatsızlık duyulduğuna dikkat çekilen bildiride,  halkın meşru taleplerinin karşılanması istendi.


Kıbrıs


Bildiride ayrıca Doğu Akdeniz’de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından başlatılan petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinin, Kıbrıs sorununun çözümünü zorlaştıran ve ülkeler arası gerilimi artıran bir rol oynadığının altı çizildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ