Haber 16

MHP bu kez de CHP’ye çattı!

İcraatları nedeniyle Ak Parti iktidarını yerden yere vuran MHP kulvar değiştirdi. Bu kez hedefte CHP var.

MHP bu kez de CHP’ye çattı!
  • Politika / Son Dakika
  • 02 Eylül 2010
  • MHP bu kez de CHP’ye çattı! için yorumlar kapalı
  • 318 KEZ OKUNDU

Referandum öncesi siyasi tansiyon tırmanırken partiler de birbirine yönelik suçlamalarını arttırıyor. Bugüne kadar muhalefet partilerinin iktidara yönelik benzer eleştirileri dikkat çekerken son günlerde durum biraz farklılaştı.

Başbakan’ın “CHP’ye vagon oldu” diye suçladığı MHP’nin hedefinde bu kez CHP var. Gerekçeler ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel af ve türbanla ilgili sözleri.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural genel afla ilgili, “Ana muhalefet partisi kalkıyor, af tartışmalarını dile getiriyor. Bunun ne alakası var? Terör örgütünden medet uman böylesi bir siyaseti yadırgadığımı ifade etmek istiyorum.” dedi. Oktay türbanla ilgili ise ”Tahteravalli siyasetinin aktörleri, çözmek istemeyenler bu süreç içinde başörtüsünü siyaset malzemesi yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Oktay Vural, Manisa’da esnaf ziyaretinin ardından Saruhan Park’ta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP, AKP DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR

Vural, gazetecilerin genel af tartışmalarına ilişkin sorusu üzerine, şöyle konuştu:
”Türkiye ne günlere kaldı. ‘Evet’ demek için pazarlık ediyorlar. BDP’nin boykotu ‘Evet’ demektir. Diğer taraftan da ana muhalefet partisi kalkıyor af tartışmalarını dile getiriyor. Bunun ne alakası var. Kimin değirmenine su taşıyorsunuz? Dolayısıyla böyle af tartışmalarını, terör örgütünden medet uman böylesi bir siyaseti yadırgadığımı ifade etmek istiyorum. Bu ifadeler AKP’nin değirmenine su taşımaktır. İktidar ve muhalefetin İmralı canisine gülücükler dağıtarak oluşturduğu siyaseti kınıyorum.”

MHP’LİLER EVET DİYECEK Mİ?

MHP tabanından ”Evet” oyu verecekler olduğu yönündeki anketlerin hatırlatılması üzerine Vural, ”Milliyetçileri, ülkücü hareketi, vatanseverleri, bu bölücü projenin önünde engel olarak görenler, bu vebale ortak kılmak istiyor. Yani Bir MHP’li ve ülkücü önce vatan der, önce millet der. Niye ‘Evet’ diyecekmiş? Git PKK ile ateşkes yap diye mi? Git demokratik özerklik taleplerini cesaretlendir diye mi ‘Evet’ diyecek. Git Türk milleti tabirini anayasadan çıkart diye mi destek verecek. Bugün kafa karışıklığı ile bunların üzerinde bir oyun oynanıyor. Bu oyun bozulacaktır.” diye konuştu.

Vural, ülkücülerin ülkenin bölünmesine destek olacak hiç bir girişimin arkasında olamayacağını kaydederek, ”Kendi tabanlarını bırakarak tabansız dolaşıyorlar. Kalkıp MHP ve ülkücü tabandan bahsediyorlar, utanır insan. Bu insanlara kafatasçı diyen sensin, ırkçı diyen sensin.” dedi.

TAHTEREVALLİ SİYASETİNİN AKTÖRLERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusundaki sözlerini de değerlendiren Vural, ”Tahteravalli siyasetinin aktörleri, çözmek istemeyenler bu süreç içinde başörtüsünü siyaset malzemesi yapıyorlar” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ