Haber 16

MHP lideri neden endişeli

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin seçim gezisinde kendisine söylediklerini analiz etti

MHP lideri neden endişeli
  • Politika / Son Dakika
  • 02 Mart 2011
  • MHP lideri neden endişeli için yorumlar kapalı
  • 252 KEZ OKUNDU

12 Haziran’daki genel seçimlerde seçim barajı altında kalacağı iddialarıyla karşı karşıya kalan MHP’nin deneyim lideri Devlet Bahçeli kendi partisinin durumundan çok ülkenin durumundan endişeli.


Endişesinin en büyük nedeni ise AK Parti’yi ‘devrilmez’ gösteren medyanın tutumu ve ülke siyasetinin gidişi…


Seçim gezileri kapsamında ülkeyi gezen Bahçeli’yi yakından takip eden Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, MHP ve Bahçeli’nin durumuyla ilgili ilginç bir analiz kaleme aldı.


“Bahçeli’yi endişeli buldum” diyen Ataklı’nın bu sonuca varsasına Bahçeli ile yaptığı bir konuşma neden oldu. Bahçeli’nin kendisine “Bu iktidarın sanki sonsuza kadar devam edeceğine nasıl inanıyorsunuz böyle?” sorusunu sorduğunu kaydeden Ataklı, Bahçeli’yle arasında geçen diyalogları bakın nasıl aktardı…


“Bahçeli gözlerimin tam içine bakarak ‘Bu iktidarın sanki sonsuza kadar devam edeceğine nasıl inanıyorsunuz böyle?’ diye sordu. Soru direkt bana değil medyayaydı. ‘Bunu anlamakta zorluk çekiyorum’ dedi ve ‘böyle bir duruma nasıl geldi medya?’ diye devam etti.


Bahçeli’yi çok endişeli ve tedirgin gördüm. En az 6 kez ‘ülke hiç iyiye gitmiyor, eğer bu seçimleri sağlıklı biçimde atlatıp siyasette dengeyi kuramazsak hiç iyi olmayacak” dedi.


Bahçeli’nin özellikle Güneydoğu’da kotarılmaya çalışılan eylemler konusunda son derece hassas olduğunu fark ettim. ‘Ülkeyi bir ateş çemberine atmaya çalışıyorlar, buna karşı hiçbir şey yapılmıyor, bunun sonu kötü’ derkenki endişesini görmemek mümkün değildi.


Bahçeli iktidarın halktan sakladığı bazı pazarlıklar içinde olduğunu hissettiğini söylüyor, bunun da seçimlerde halkın iradesiyle sona erdirileceğine inandığını belirtiyor.


Bahçeli çok deneyimli ve önemli bir siyasi lider. Bu kadar endişeli olması mutlaka dikkate alınmak zorundadır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ