Haber 16

MHP PKK’ya boyunmu eğdi?

MHP lideri Bahçeli’nin, katıldığı televizyon programında ülkücü camianın önde gelen isimlerini ‘satılık’, ‘devşirme’ olarak…

MHP PKK’ya boyunmu eğdi?
  • Politika / Son Dakika
  • 17 Mayıs 2011
  • MHP PKK’ya boyunmu eğdi? için yorumlar kapalı
  • 302 KEZ OKUNDU

MHP lideri Bahçeli’nin, katıldığı televizyon programında ülkücü camianın önde gelen isimlerini ‘satılık’, ‘devşirme’ olarak itham etmesi tepki topladı. Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, Bahçeli’nin, Ergenekon’un şantajlarına boyun eğerek, siyasi olarak intihar ettiğini söyledi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki gün bir televizyon kanalında bazı ülkücülere yönelik yaptığı ‘devşirme’, ‘satılmış’ gibi ithamların yankıları sürüyor. Ülkücü camianın önde gelen kalemlerinden Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, Bahçeli’nin bu açıklamaları ile kendilerini hedef gösterdiğini söyledi.


Mümtaz’er Türköne, Devlet Bahçeli’yi sert bir dille eleştirdi. Bahçeli’nin daha önce de benzer açıklamalar yaptığını hatırlatan Türköne, “Bu hastalıklı bir ruh yapısının yansımasıdır. Hedef alınanlardan biri de benim sanıyorum. Ülkeye hizmeti olmuş, Türk milliyetçiliğine hizmeti dokunmuş insanların hakaretlerle aşağılanmalarını doğrusu şiddetle kınıyorum” dedi. Türköne, Devlet Bahçeli’nin Ergenekon’un şantajlarına boyun eğerek siyasi olarak intihar ettiğini ifade etti. Türköne, seçime giderken Bahçeli’nin neden böyle tavır sergilediğine ilişkin soruya cevap olarak Ergenekon’u gösterdi. “Bu savaşın sebebi ve gerekçesi olarak MHP liderinin bir şantaja boyun eğdiğini, kuşatma altında olduğunu düşünüyorum” diyen Türköne, şunları dile getirdi: “Açıkça, Ergenekon çetesinin Devlet Bahçeli’nin önüne bir şey koyarak onu tehdit ettiğini ve Ergenekon adına cemaate karşı savaş ilan ettirdiğine inanıyorum. Önümüzdeki günlerde bunun ne olduğu ortaya çıkar. Yoksa Bahçeli’nin siyasi intihar eyleminin başka bir açıklaması yok.”


REFERANDUMDA DA YAPTI


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 12 Eylül referandumunda da benzer ifadeleri kullandığını belirten Türköne, “O zaman MHP’nin tabanı ikiye bölünmüştü. Bu hatasında ısrar etmişti. Ülkeye hizmeti olmuş, Türk milliyetçiliğine hizmeti dokunmuş kişileri hakaretlerle aşağılamalarını doğrusu şiddetle kınıyorum. Eleştirdiği o insanların yüzde 1’i kadar Devlet Bahçeli’nin bir faydası bu memlekete olmamıştır” diye konuştu.


SİYASİ İNTİHARA SÜRÜKLENİYOR


Mümtaz’er Türköne, Bahçeli’nin bir süredir, toplumun büyük sevgi ve saygı duyduğu Fethullah Gülen’e ve sevenlerine karşı da acımasız ve açık bir savaş yürüttüğünü savundu. Bahçeli’nin bu tavrından kendi tabanının da rahatsız olduğunu anlatan Türköne, “Seçime giderken kendisine yakın duran ve sempati duyan bir kesimi neden hedef almış? Bunun hiçbir açıklaması yok. MHP, tam anlamı ile siyasi intihar eylemi yürütüyor Bahçeli’nin çıkışı ile. Bahçeli’nin, seçmenleri ile Gülen ve onu sevenler ile bu hizmete gönül verenler aynı ortak paydaları oldukça geniş insanlardır. Bu işte MHP kaybeder, zarar görür” dedi.


Türköne, Devlet Bahçeli’nin “Ülkücü camianın Fethullah Gülen’e olan sevgisi ve saygısı azalmıştır” iddiasına da karşı çıktı. Bahçeli’nin açıklamalarından MHP tabanı ile ülkücü camianın da çok rahatsız olduğuna dikkati çeken Türköne, “Devlet Bahçeli’nin dışında MHP’de bu lafları edecek bir adam bulamazsınız. Ben bir sürü MHP’li ile konuştum, hiçbiri Bahçeli’nin çok bilinçli, sistematik ve programlı olduğu anlaşılan saygısız ifadeleri… sadece Bahçeli ile sınırlı. Devlet Bahçeli’nin bu tavrından dolayı çok büyük rahatsızlık söz konusudur” tespitini yaptı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ