Haber 16

MİT Müsteşarı CIA ile görüştü!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Başbakan Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen ‘Terör Zirvesi’ne neden katılmadığı ortaya çıktı.

MİT Müsteşarı CIA ile görüştü!
  • Gündem / Son Dakika
  • 21 Eylül 2010
  • MİT Müsteşarı CIA ile görüştü! için yorumlar kapalı
  • 268 KEZ OKUNDU

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, önceki gün Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen ‘Terör Zirvesi’ne neden katılmadığı sorusu yanıtını buldu.

Başbakanlık resmi konutunda gerçekleştirilen zirveye MİT’i temsilen Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel, Emniyet Müdürü Oğuz Kağan Köksal katılmıştı. PKK’nın eylemsizlik kararı ve tasfiyesinin tartışıldığı toplantıya MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın katılmaması dikkat çekmişti.

BAŞBAKANA RAPOR VERECEK

Dün Fidan’ın, PKK’nın tasfiye edilmesi konusunda bir dizi önemli görüşme yapmak üzere ABD’ye gittiği ve burada Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA Direktörü ve Ulusal Güvenlik Teşkilatı yetkilileriyle görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. Vatan gazetesinin haberine göre, Fidan’ın, Türkiye’ye dönüşünde CIA’yle yaptığı bu görüşmelerle ilgili Başbakan Erdoğan’a bir rapor sunması bekleniyor.

Pazar günü Ankara’da yapılan terör zirvesinde askeri, diplomatik, sosyal ve psikolojik tüm araçları masada tutanlara karşı sunulacak alternatiflerin artırılması kararı çıkmıştı. Kulislere göre, hükümet terör örgütünün eylemsizlik kararının uzatılması konusunda bir pazarlığa ve konunun gündeme getirilmesine tümüyle karşı. Ancak bölgedeki yüksek standartlı demokrasi ve reformist adımların hızlandırılması bekleniyor. Fakat bunun içinde anadil olarak Kürtçe eğitim ve bir sonraki adımda yeni bir yapılaşmanının önünü açacak özerklik taleplerinin bulunmadığı konuşuluyor.

MİT MÜSTEŞARI ABD’DE ORTAYA ÇIKTI

Başbakanlık resmi konutunda gerçekleştirilen terör zirvesine MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı temsilen yardımcısı Afet Güneş katılmıştı. Şimdiye kadar kamuoyunun pek bilmediği Güneş’i, Anadolu Ajansı zirve ile ilgili geçtiği haberde deşifre etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ