Haber 16

Mor ve Ötesi: 6-0 /VİDEO

Galatasaray, Avrupa iç saha rekoru olan 5-0’lık Neuchatel Xamax rekorunu kırıyor. Yeni rekor 6-0!

  • Gündem / Son Dakika
  • 07 Ağustos 2009
  • Mor ve Ötesi: 6-0 /VİDEO için yorumlar kapalı
  • 435 KEZ OKUNDU

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme rövanş maçında temsilcimiz Galatasaray evinde, İsrail ekibi Maccabi Netanya’yı 6-0 mağlup etti. Ali Sami Yen Stadı’nda ilk yarısı da Galatasaray’ın 2-0’lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada temsilcimizin golleri 2 ve 51. dakikalarda Barış, 5. dakikada Keita ile 56, 60 ve 90+1. dakikalarda Nonda’dan geldi. Galatasaray mor formayla çıktığı ilk maçtan

İsrail’de oynanan ilk karşılaşmayı da 4-1 kazanan Galatasaray, bu farklı galibiyetle UEFA Avrupa Ligi’nde play-off’a yükseldi. Sarı-kırmızılılarda üç golün asistini yapan Aydın Yılmaz sahanın yıldızı oldu. Barış Özbek ve Nonda’da attıkları iki golle formda olduklarını gösterdi. Galatasaray arzulu futbolu ve attığı beş golle taraftarlarından maç boyunca büyük destek aldı.

BARIŞ HAVADA ASILI KALDI VE GOL


Ali Sami Yen’de oynanan karşılaşmaya temsilcimiz Galatasaray çok hızlı başladı. Dakikalar henüz 2’yi gösterdiğinde Barış Özbek skoru 1-0’a getirdi. Aydın’ın sol kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içinde çok iyi yükselen Barış, adeta havada asılı kalıp kafayı vurdu ve topu köşeden ağlara gönderdi. Barış’ın attığı bu gol akıllara Hakan Şükür’ün unutulmaz gollerini getirdi. 1-0.


KEİTEA AÇILIŞI YAPTI


Galatasaray’ın flaş transferlerinden Abdul Kader Keita ilk golünü Netanya ağlarına gönderdi. 5. dakikada yine Aydın’ın yaptığı güzel ortaya Keita sağ ayağıyla voleyi vurdu ve topu ağlarla buluşturdu. Keita golü attıktan sonra attığı taklalarla golün coşkusunu yaşadı. 2-0.


BİR KAFA GOLÜ DAHA


Temsilcimiz ikinci yarıya da golle başladı. İkinci yarının 6. dakikasında Barış bir kez daha kafa ile topu ağlarla buluşturdu. Arda’nın sol kanattan kullandığı kornerde Barış Özbek ceza sahası içinde kafayı vurdu ve Galatasaray’ı 4-0’lık üstünlüğe taşıdı.


NONDA SUSKUNLUĞUNU BOZDU


Galatasaray’ın takımdan gönderilmesi gündemde olan golcüsü Shabani Nonda takımını 4. golünü attı. 56. dakikada Aydın’ın sağ kanattan yaptığı ortayı Kewell ceza sahası içinde arka direkte topu kafayla içeriye çevirdi, Nonda da topu kafa ile ağlara gönderdi. 4-0.


AYDIN’DAN ASİST, NONDA’DAN GOL


Nonda 60. dakikada skoru 5-0’a getirdi. Sahanın yıldızlarından olan Aydın, sağ kanattan çok hızlı geldi, ceza sahasına girdi yerden Nonda’ya çıkarttı. Nonda’da topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. 5-0.


 

 

FARKLI BİR GALATASARAY

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında İsrail’in Maccabi Netanya takımını ağırlayan Galatasaray’da, teknik direktör Frank Rijkaard, kadroda değişiklikler yaptı.
Frank Rijkaard, Maccabi Netanya ile yapılan ilk maçta sahaya sürdüğü ilk 11’den yalnızca 4 oyuncuyu, rövanşta yine görev verdi.


Sarı-kırmızılı takımda kaleci Franco, Hakan, Aydın ve Arda ikinci maça da ilk 11’de çıkarlarken, Sabri, Servet, Ayhan ve Kewell yedekler arasında kendilerine yer buldular. Sarı kart cezası nedeniyle Mustafa rövanşta takımdaki yerini alamadı, Gökhan ile Baros ise kadroya alınmadı.

CİM BOM HIZLI BAŞLADI


Karşılaşmaya, daha önceki maçlarda fazla forma şansı bulamayan oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla çıkan Galatasaray, mücadeleye oldukça istekli başladı. İlk maçtaki 4-1’lik skorun avantajıyla rakibinin üstüne giden sarı-kırmızılılar, henüz 6. dakikada Barış ve Keita’nın golleriyle skoru 2-0’a getirmeyi bildi. İlk yarıda oyunun hakimi olan evsahibi ekip, devreyi de bu skorla kapattı.


Galatasaray karşısında henüz ilk dakikalarda yediği gollerle şok yaşayan Maccabi Netanya, skoru değiştirebilecek pozisyonları yaratamadı. Hızlı ataklarla Galatasaray kalesine gelmeye çalışan İsrail ekibi, ilk yarıda istediklerini gerçekleştiremedi.

İLK YARI KEİTA, İKİNCİ YARI KEWELL


Galatasaray zengin kadrosunu Netanya karşısında son derece olumlu kullandı. Yeni transferlerden Keita ilk 11’de başladığı karşılaşmada golünü de attı. Rijkaard, ilk yarıda sahada tuttuğu yıldız oyuncusunun yerine ikinci yarıda bir başka yıldızı Harry Kewell’a şans verdi. Keita sahada kaldığı süre boyuncu başarılı futboluyla dikkat çekerken, Kewell da ikinci yarıda klas futbolunu gösterdi. Rijkaard ikinci oyuncu değişikliği hakkını da 61. dakikada kullandı. Sahanın başarılı bir diğer ismi Linderoth yerini Ayhan Akman’a bıraktı. Galatasaray’ın son oyuncu değişikliği 74. dakikada geldi. Kaptan Arda Turan’ın yerine kalan 16 dakikada Serdar Eyilik forma giydi.


 
Haber Etiketleri: Galatasaray Netanya maçının özeti, Galatasaray Netanya maçının golleri, Nonda’nın Netanya’ya attığı goller, Galatasaray:6, Netanya:0, Keita’nın Netanya’ya attığı gol,

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ