Haber 16

Mustafakemalpaşa Belediyesinden Harika Çözüm

Mustafakemalpaşa Belediyesinden Harika Çözüm
  • Yerel Haberler
  • 11 Ekim 2021
  • Mustafakemalpaşa Belediyesinden Harika Çözüm için yorumlar kapalı
  • 344 KEZ OKUNDU

Her yer mis gibi kokacak, sivrisinek ve haşereler kaçacak

İklim değişikliği nedeniyle toplumsal yaşamı ve sağlığı tehdit eden sivrisinek, karasinek ve haşerelerle mücadele de İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol belediyeler sınıfta kalırken Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu soruna en doğal ekonomik yöntemlerle çözüm buldu.

Belediye Başkanı traktörü çalıştırdı, ilk ekimi kendi gerçekleştirdi. Koca bir ilçe, tarlalar, parklar, meydanlar, okullar ve balkonlar mis gibi adaçayı kokacak, sivrisinek ve haşereler kaçacak. Hem sağlığı tehdit eden kimyasal ilaçlardan kurtulacak hem de onlarca milyar tasarruf elde edilecek.

Hem sağlıktan hem de cebimizdeki paradan olmamıza neden olan sivrisinek karasinek ve haşerelerle mücadele doğal, ucuz ve kalıcı çözüm tarım kenti Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden geldi.

Sivrisinek ve haşerelerde mücadele de pahalı ve zararlı kimyasallar yerine tıbbi aromatik bitikler ile doğal, kalıcı ve ekonomik çözüm üreten Mustafakemalpaşa Belediyesi, ilk ekimini gerçekleştirdi. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin projesi sayesinde üreme alanları, tarlalar ve şehirler hem mis gibi kokacak hem de sivrisinek, karasinek ve haşerelerin verdiği rahatsızlık ve hastalık riskinden korunacak, kurtulacak.

İklim değişikliği nedeniyle son yılların en önemli sorunlarından bir tanesi de sivrisinekler, karasinekler ve haşereler. Birçok hastalığı taşıyıcı risklerinin yanı sıra günlük yaşamı olumsuz etkileyen sivrisinekler ve haşereler, aynı zamanda tarım alanlarını da ciddi zarar veriyor.Şehir yaşamı ve tarım alanlarını olumsuz etkileyen sivrisinek ve haşerelerle mücadele de kullanılan kimyasal önlemler ise beraberinde yeni sağlık sorunlarının yanı sıra hatırı sayılır maddi zararlara neden oluyor.

Uzun süredir çalışmalarını sürdüren Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin parklar, meydanlar ve site bahçeleri gibi ortak kullanım alanları, okullar, kamu kurumları, balkonlarda ve daha önemlisi tarım alanlarında kullanılmak üzere doğal yöntemlere yönelik çözüm arayışları sonuçlandı.

Sivrisinek ve haşerelerde mücadele de pahalı kimyasallar yerine tıbbi aromatik bitiklerle çözüm üreten Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ilk ekimi de kendisi gerçekleştirdi.

Hastalık taşıyan sivrisinek ve haşerelerle mücadelede akıllı doğal yöntemlerle savunma yolunu seçtiklerini açıklayan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, adaçayı, kedi nanesi, kekik, lavanta ve fesleğen, yalancı melisa ve kadife çiçeği gibi bitkilerle uzun süredir yaptıkları çalışmalar sonucunda adaçayının üretimine başlama kararı aldıklarını belirtti.

Ekosisteme ve ekonomiye uygun çözümün kısa sürede faydalarını göstereceğini açıklayan Başkan Mehmet Kanar,“Bu doğal ve ekonomik çözümle meyve ve sebzelerde zararlı kimyasalların

kullanımdan kurtulacağız. Hem ekonomik hem sağlık anlamında büyük kazanım elde edeceğiz. Şehir yaşamında parklar, meydanlar, site bahçeleri ve peyzaj alanları ile balkonlar, okul ve kamu girişleri, bahçelerde rahatlıkla kullanılacak. Sivrisinekler, karasinekler ve haşereleri uzaklaştır iken, mis gibi kokusu ile hayatımıza değer katacak.” Şeklinde konuştu.

OKULLAR VE KURUMLAR İÇİN ÖZEL ARAMOTİK YAĞ

Çalışmalarının bu özel bitki yetiştiriciliği ile sınırlı kalmadığına da dikkat çeken Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, birçok özel bitkinin karşımı ile hazırladıkları tıbbi aromatik uçucu yağ ile gönül rahatlığı ile ortam kullanımda ve yine kişisel kullanımının hem hijyenik hem de anti bakteriyel özelliğinin yanı sıra sivrisinek ve haşerelerden koruyacağını söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ