Haber 16

Ne kocalarını ne çocuklarını tanıyorlar!

İki kardeş, yüz körlüğü anlamına gelen ‘prosopagnozi’ hastalığı yüzünden hem zor hem de komik anlar yaşıyor

Ne kocalarını ne çocuklarını tanıyorlar!
  • Gündem / Son Dakika
  • 23 Ekim 2012
  • Ne kocalarını ne çocuklarını tanıyorlar! için yorumlar kapalı
  • 263 KEZ OKUNDU

Bazen yolda gördüğümüz bir simayı hatırlar gibi oluruz ama tam anlamıyla ‘çıkaramayız’; herkesin başına mutlaka gelmiştir. Ancak Yorkshire’da yaşayan iki kız kardeş, bu sorunu sürekli yaşıyorlar çünkü onlarda ‘prosopagnozi’ yani yüz körlüğü hastalığı var! Donna Jones ve Victoria Wardley adlı iki kardeş, kimsenin yüzünü hatırlayamıyor. Buna eşleri, çocukları ve hatta aynadaki kendi yüzleri de dahil!

Victoria Wardley yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Birinin yüzüne baktığımda ucu bucağı olmayan bir tünel görüyorum sanki. Sadece gözlerine ya da burnuna baksam hatırlama şansım var ama genel olarak yüzüne baktığımda asla kim olduğunu çıkartamıyorum.”

‘AYNADAKİ YANSIMAMLA TARTIŞTIM’
32 yaşındaki Wardley, bir defasında aynadaki yansımasını tanımadığı için önüne çıktığı ve çekilmediğini düşündüğü ‘kendisiyle’ tartışmak zorunda kalmış. 30 yaşındaki Jones ise markette kocası sandığı başka bir adamın koluna girmiş. Başlarına sürekli böyle komik olaylar geldiğini anlatan iki kız kardeş, kalabalıkta bazen kendi çocuklarını tanımadıkları için utandıklarını da itiraf etti.

Dünyanın %2’sinde farklı derecelerde görülen bu hastalık hakkında çok fazla bilgi olmadığı için toplum büyük oranda bilinçli değil.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ