Haber 16

O fotoğrafın sırrı ortaya çıktı

İsrail’in Atatürk ile ilgili ortaya atmış olduğu iddiaya açıklık getirildi.

O fotoğrafın sırrı ortaya çıktı
  • Gündem / Son Dakika
  • 16 Kasım 2010
  • O fotoğrafın sırrı ortaya çıktı için yorumlar kapalı
  • 273 KEZ OKUNDU

İsrailFutbolFederasyonu’nuninternetsitesinde yer alan bir haberde, Atatürk’ün 1915 yılında İsrail’in eski liman kenti Yaffo’da Sultan’ın takımı ile Maccabi Tel-Aviv takımları arasında yapılan ve 2-2 sonuçlanan maçta ikinci golü attığı yazıyordu. Ancak Prof Dr. Mustafa Balcıoğlu gerçeğin farklı olduğunu açıkladı.


O SUBAYIN ADI DA MUSTAFA KEMAL


Balcıoğlu “İsrail’e gol atan Mustafa Kemal’di ancak o bizim bildiğimizAtatürkdeğildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün henüz Yüzbaşı rütbesinde iken 1909-1910 yılları arasında Yemen’de görev yaptığı iddia edilmiştir. Atatürk biyografilerinde rastlanılmayan bu görev küçük bir yanılgıdan kaynaklanmıştır. Buna göre Yemen’de görevli Subay’ın adı da Mustafa Kemal’dir. O da Selanikli’dir fakat söz konusu Subay, Atatürk’ten bir dönem sonra Harbiye’den mezun olmuştur. Atatürk’le karıştırılan bu Yemen kahramanı Subay; 22 Eylül 1903’te Harbiye’den mezun olmuş, 26 Eylül 1906’da Erkân-ı Harbiye’den Mümtaz Yüzbaşı olarak çıkmıştır. 20 Nisan 1907’de 5. Orduda görev yapmış, 17 Kasım 1907’de Jandarma sınıfına intisab etmiştir” dedi.


BalcıoğluİsrailFutbol Federasyonu’nun yaptığı açıklamanın da bu benzerlikten kaynaklanan bir yanlış anlaşılma olduğunu iddia etti. Balcıoğlu bu iddiasında Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı’nda yayınlanan “Atatürk Biyografisine Katkı” başlıklı makalesini kaynak gösterdi.


HÜRRİYET


 


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ