Haber 16

Öcalan İmralıdan çıkacak mı?

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den Özalan için ev hapsi isteyen BDP Milletvekili Ufuk Uras bu fikrin daha önce başbakan tarafından kabul edildiğini söyledi

Öcalan İmralıdan çıkacak mı?
  • Politika / Son Dakika
  • 02 Mart 2011
  • Öcalan İmralıdan çıkacak mı? için yorumlar kapalı
  • 298 KEZ OKUNDU


PKK’nın eylemsizlik kararını bitirdiğini açıklamasının ardından Barış ve Demokrasi Partisi kanadından da siyasi hamleler gelmeye başladı. AK Parti hükümetini Kürt sorununun çözümü için somut adımlar atmamakla suçlayan BDP’liler hükümetten çok tartışma yaratacak bir adım istediği ortaya çıktı. BDP’nin tartışma yaratan isteğini dile getiren isim ise Ufuk Uras’tı…


PKK’nın eylemsizlik kararını iptal etmesinin ardından BDP kanadından ilk siyasi rest  BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’tan gelmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘somut adımlar atmaya’ çağıran Demirtaş, “Bölge şu anda barut fıçısıdır. Patlama noktasına gelmiş, kimse bunun farkında değil. Bu insanlar bir gün bir yerde kesintisiz isyana başlarsa, kimse bunu durduramaz. Böyle bir patlama noktasını biz görüyoruz. Ama bu nasıl bir toplumsal etki yaratır, doğrusu biz kaygıyla izliyoruz” sözleriyle rest çekmişti. Demirtaş’ın açıklamalarının ardından ‘somut adımlarla’ ilgili net talep BDP’li Ufuk Uras’tan geldi.


ÖCALAN’A EV HAPSİ


Uras, kısa bir süre önce TBMM kulisinde sohbet ettiği Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e “Kürt sorununun çözümü için Abdullah Öcalan’ın şartlarının düzenlenmesi gerektiğini” söylediğini açıkladı.


Bakan Ergin ise Uras’ın bu talebine ise karşı çıkarak,  “bu toplumda infial yaratır” dediği öğrenildi.


BaşbakanLA GÖRÜŞTÜ


BDP’li Uras, 17 Şubat’ta da Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilmişti. Görüşme sonrası Uras, seçim sürecinde demokratik, barışçıl ve siyasi bir iklimin nasıl tesis edileceği yönünde görüş alışverişinde bulunduklarını söylemişti.


Uras, “Umarım önümüzdeki süreçte somut adımlar atılır, memleketteki bu gerginlikler, gerginleşen siyaset, daha aklıselim ortak paydalarda yan yana gelmeyi sağlar” görüşünü dile getirmişti.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ