Haber 16

Öcalan’ı yöneten merkez

HAK-PAR’ın kurucularından İbrahim Güçlü, PKK’nın son eylemlerinin arkasındaki merkeze dikkat çekti.

  • Gündem / Son Dakika
  • 28 Haziran 2010
  • Öcalan’ı yöneten merkez için yorumlar kapalı
  • 286 KEZ OKUNDU

HAK-PAR’ın kurucularından İbrahim Güçlü, PKK’nın son eylemlerinin, aynı zamanda Ergenekon’un yeniden üstünlük sağlaması olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Güçlü, Türkiye’de devletçi iktidarı sürdürmek için, devleti dizayn eden bir ortak yönetimin olduğunu ve bu merkezin Öcalan’ı da yönettiğini iddia etti.



Güçlü, AK Parti’nin büyük plan ve oyunlarını açığa çıkardığı Ergenekon’un tuzağına düştüğünü iddia etti. Güçlü, AK Parti’nin dış politikada İran ve Suriye ile yakınlaşması, ABD, İsrail ve Batı dünyasını dışlamasının iktidar mücadelesinde inisiyatifin Ergenokona geçmesini sağladığını savundu. Güçlü, Türkiye’de devletçi iktidarı sürdürmek için, devleti dizayn eden bir ortak yönetimin olduğunu ve bu merkezin Öcalan’ı da yönettiğini savundu. PKK’nın son eylemlerinin, sivil iktidarı ve toplumu, yeniden asker ve sivil bürokrasiye muhtaç hale getirdiğine işaret eden Güçlü, şöyle konuştu:


“PKK’nın yeni eylemlerini, aynı zamanda Ergenekon’un yeniden üstünlük sağlaması olarak nitelendirmek yanlış olmaz. Zaten PKK eylemlerinden önce, devlet iktidarını ayakta tutan belirleyici güçlerden biri olan ve halkı temsilden uzak olan yargı mekanizmasının harekete geçerek Balyoz Davası tutuklularını serbest bırakması, asker subayları ve generalleri sorguya çeken ve tutuklayan hâkimleri tazminat davasına çarptırması, Ergenekon’un yeniden egemenlik kurmasının ayak seslerinin ifadesiydi.”


Güçlü, PKK’nın yeni eylemleriyle sadece AK Parti sivil iktidarın vurulmadığını, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin PKK yandaşlığı ve destekçiliği enstrümanıyla baskı altına alınmaya çalışıldığını da iddia etti.


Güçlü, Kürtlerin bu gerçekleri görerek, siyaset oluşturmalarını ve Irak Bölgesel Yönetimi’nin bu tehlikeli gelişmelere karşı duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ