Haber 16

Olay MHP’li gözaltına alındı!

Dörtyol ilçesinde 4 polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili polis MHP’li üye Kılıç’ı gözaltına aldı!

Olay MHP’li gözaltına alındı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 03 Ağustos 2010
  • Olay MHP’li gözaltına alındı! için yorumlar kapalı
  • 274 KEZ OKUNDU


Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 4 polis memurunun şehit edilmesinde kullanılan ve gasp edildiği bildirilen aracın sahibi MHP’li Bestami Kılıç, gözaltına alındı.

26 Temmuz Pazartesi günü Dörtyol’da 4 polis memurunun şehit edilmesinde kullanılan otomobilin sahibi aynı zamanda MHP’li Payas Belediyesi Meclis Üyesi Bestami Kılıç gözaltına alındı.

Kılıç, daha önceki ifadesinde, Amanos Dağları’nda Paşalı Yaylası’na giderken PKK Terör Örgütü mensubu 5 kişi tarafından durdurularak otomobilin gasp edildiğini açıklamıştı. Otomobil daha sonra Çağlalık köyü yakınlarında terk edilmiş şekilde bulunmuştu.Olay sonrasında ifadesi alınan Kılıç, bugün gözaltına alındı.


PKK’LILAR NEDEN SERBEST BIRAKTI?


Yüksekova çetesini aydınlatan emekli Jandarma İstihbaratçı Hüseyin Oğuz, Hatay Dörtyol’da yaşananları değerlendirdi.


İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, “Göründüğü gibi basit değil tahrik ve teşvik edenler var” dediği olayları Bugün’e değerlendiren Oğuz, 4 polisimizin şehit olduğu eylemde kullanılan aracın sahibi olan ve JİTEM’in haber elemanı çıkan MHP’li Meclis Üyesi Bestami Kılnıç’ın açıklamalarının ‘yalan’ olduğunu söyledi. 


Doğu ve Güneydoğu’da 11 yıl boyunca Jandarma istihbarat elemanı olarak görev yapan emekli Jandarma İstihbarat Astsubay Hüseyin Oğuz, Kılınç’ın örgüt tarafından kaçırıldığına inanmadığını söyledi. Gerekçesini de şöyle açıkladı:


“PKK seni kaçıracak ve sağ bırakacak. Mantık almaz. Terör örgütü zaten böyle kilit kişileri kaçırdığı zaman alır alacağını sonra kafasına sıkar bırakır. Çünkü bu bir partinin elemanını infaz etmeleri örgüt içinde çok sansasyonel bir eylem olur.”


ŞEMDİNLİ GİBİ BİR YAPILANMA


Polislerin şehit edilmesinin ardından yaşanan olaylar için ‘çok karışık’ ifadesini kullanan Oğuz, olayda terör örgütü haricinde farklı bir boyutu olduğunu savundu. Oğuz şu çarpıklıklara dikkat çekti; “Dağdaki eli silahlı militan, gelecek senin arabanı gasp edecek. Sonra aynı arabayla eylem yapacak. O ufak ilçede meclis üyesinin arabasını tanımaz mı? Yol kontrolü veya herhangi bir kontrolde de tanınan bir kişiyse görevliler de farklı bir arama kontrol yapar. Ayrıca o uzman çavuş olayı da soruşturulursa Şemdinli benzeri bir yapı ortaya çıkacaktır. Yani şimdi herkes PKK diyor ama yasadışı derin yapılar da çıkabilir. Derin devlet değil yapılar. Bu yapı delinmediği sürece de karanlıkların aydınlanması mümkün değil.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ