Haber 16

ÖSYM Başkanı Yarımağan Görevi Bırakıyor

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ‘Bu işin hesabını verip görevi bırakacağım’ dedi.

ÖSYM Başkanı Yarımağan Görevi Bırakıyor
  • Gündem / Son Dakika
  • 24 Ağustos 2010
  • ÖSYM Başkanı Yarımağan Görevi Bırakıyor için yorumlar kapalı
  • 279 KEZ OKUNDU

 ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, KPSS’ye yönelik iddialarla ilgili kopya bulgusuna rastlanmadığını açıkladı; ardından “Şevkim kırıldı. Bu işin hesabını vereceğim. Sonra da görevi bırakacağım” dedi.

“Kopya bulgusuna rastlamadık. Benim yapacaklarım bu kadar” diyen Yarımağan, soru kağıtlarındaki “Ha gayret”, “Ah bir öğretmen olsam” yazılarını örnek göstererek, “Böyle öğrenciler tabii ki başarılı olur” dedi.

Ellerindeki adaylarla ilgili tüm verileri incelediklerini ancak “bir sonuca varamadıklarını”, kopya bulgusuna rastlanmadığını belirten Yarımağan, “Bizdeki bilgilerde bir anormallik yok. Benim yapacaklarım burada bitiyor” diye konuştu.

Yüksek puan alan adayların soru ve cevap kağıtlarını bizzat kendisi de inceleyen Yarımağan, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ilişkin iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte olay açıklamadan satır başlıkları

– Elimizdeki verileri incelediğimizde bir sonuca varamıyoruz. Bizdeki bilgilerde bir anormallik yok. Benim yapabileceğim başka birşey yok.

– Soru kitapları, cevap kağıtları incelendi. Adaylar soru kitapları üzerinde çalışmış. Bir kısmı hesap yapmış, bir kısmı altını çizmiş. Ben buradan şu sonuca varıyorum, bu kişilere hazır cevap gelmiş olma ihtimali yok. Benim yapabileceklerim burada bitiyor.

– Bizim verilerimiz burada bir usulsüzlük, bir kopya, soruların sızması biçiminde bir olayın olduğuna ilişkin bir veri içermiyor, bir bulgu yok.

– Adayların üçte ikisi geçen sene KPSS’ye girmişler. Bunların içinde çoğunun geçen seneki başarıları yüksek ama çok düşük olan birkaç kişi de var. Mesela geçen seneki başarılarını üçe katlayan kişiler de var.

– Eğer bir şekilde 300-500 kişiye sorular bir türlü servis edilmiş olsaydı, ben yüzde yüz eminim şimdiye kadar bunun kokusu çıkardı, birkaç kişi bize ihbarda bulunurdu.

– Birşey olmuşsa, bir sızma olmuşsa nereden olduğunu ancak savcılık bulabilir.

– Bu çocukların içinde sınav sırasında kendi kendini motive edenler var. Mesela ‘ha gayret’ diye yazmış, ‘ah bir öğretmen olsam’ yazmış. Belli ki yanıp tutuşuyor. Böyle bir aday bu heyecanla yıl boyu çalıştıysa başarılı da olur.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ