Haber 16

Özgener ve Şener için karar verildi

‘Futbolda şike’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut…

Özgener ve Şener için karar verildi
  • Son Dakika / Spor
  • 13 Temmuz 2011
  • Özgener ve Şener için karar verildi için yorumlar kapalı
  • 285 KEZ OKUNDU


‘Futbolda şike’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener dün akşam saatlerinde adliyeye getirildi. Yaklaşık iki saat boyunca ifade veren Şener, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.


Eski TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Trabzonspor Başkanı Sadir Şener futbolda şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Özgener ve Şener Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Adliye girişinde basın mensuplarının sorularını cevaplamayan Özgener ve Şener soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından sorgulandı.


KEFALETLE SERBEST KALSIN


Savcılık sorgusu tamamlanan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, 200 bin TL kefalet


karşılığı serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevkedildi.


Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından saat 16.30 sıralarında sorguya alınan Sadri Şener’in sorgusu tamamlandı.


Şener, 200 bin TL kefalet vermesi talebiyle nöbetçi İstanbul 12. ağır Ceza Mahkemesi’ne sevkedildi.


Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında nöbetçi mahkeme tarafından, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.


ADLİYE ÇIKIŞI KONUŞTU



Şener, ”Yargılama sonucunda serbest kaldık. Trabzonspor’a hayırlı olsun. Benim şahsımın beklediği bir şey yok” dedi.


Şener, “Hepinize teşekkür ediyorum” deyip, bahçede kendisini bekleyen araçla adliyeden ayrıldı.


Bu sırada adliye kapısında bekleyen bazı Trabzonsporlu taraftarlar da, serbest bırakılan Şener’e sevgi gösterisinde bulunarak, Trabzonspor lehine ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine çeşitli sloganlar attı.


İKİ İSİM EMNİYETTEN AYRILDI


Trabzonspor Kulübünün resmi internet sitesinde, futboldaki şike soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne çağrılan Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener ile Mali İşler Sorumlusu Temel Kazancıoğlu’nun, ifadelerinin ardından emniyetten ayrıldığı bildirildi.


 İKİNCİ DALGA GENİŞLİYOR


Futbol’da şike soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin ifade işlemleri sürüyor. Sabah saatlerinde emniyet müdürlüğüne gelen Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve Yönetici Serdal Adalı da gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirildi.


Sabah emniyet müdürlüğüne gelen Havutçu ve Adalı da gözaltına alınarak Fatih Adliyesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Bu iki ismin bu geceyi nezarette geçireceği öğrenildi. Öte yandan polisin operasyon kapsamında gözaltına almayı planladığı bazı isimlerin yurt dışında olduğu ve bu nedenle kendilerine tebligatla uyarı yapıldığı öğrenildi.


22 kişilik bir liste oluşturulduğu ve bu listedeki bazı isimlerin gözaltına alındığı, bazılarına ise tebligat yapıldığı kaydedildi. Ancak bilgisine başvurulmak üzere ifadeye çağrılan isimlerle birlikte bu sayının artacağı öğrenildi.


Şüphelilerin avukatları da sabah erken saatlerden bu yana emniyet müdürlüğüne gelerek yapılan işlemlere eşlik etti

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ