Haber 16

Pakistan’da 27 NATO tankeri yakıldı

Pakistan’da kimliği belirlenemeyen saldırganlar 27 NATO tankerini ateşe verdi. Saldırı, Pakistan’ın, NATO’nun Afganistan’a askeri malzeme taşıyan en önemli sınır kapılarından birini kapatmasının ardından geldi.

Pakistan’da 27 NATO tankeri yakıldı
  • Dünya / Son Dakika
  • 01 Ekim 2010
  • Pakistan’da 27 NATO tankeri yakıldı için yorumlar kapalı
  • 300 KEZ OKUNDU

Saldırının meydana geldiği Şikarpur kasabasında görev yapan paramiliter güçlerin bir yetkilisi, Afganistan’daki ABD ve NATO askerlerine erzak ve petrol taşıyan tankerlerin 10 kişi tarafından küçük silahlarla saldırıya uğradığını daha sonra da yakıldığını söyledi.


Şoför ve olay yerinde bulunan diğer kişilerin, tankerler ateşe verilmeden önce kaçtığı, bu sayede saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Tankerlerin saldırıdan saatler sonra bile yanmaya devam ettiği ifade edildi.


Pakistan’ın kuzeybatısındaki Kurram bölgesinde bulunan militanlara karşı dün NATO güçleri tarafından düzenlenen sınır ötesi iki operasyonda Pakistanlı 3 asker ölmüş, 3’ü de yaralanmıştı. Operasyonların ardından Pakistanlı yetkililer, NATO tankerlerinin Afganistan sınırındaki Hayber aşiret bölgesinden geçişini durdurmuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ