Haber 16

PKK’dan gene tehtid yağmuru

İstihbarat birimleri PKK’nın Suriye uyruklu ‘Dr. Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin’in ‘asker-polis farkı…

PKK’dan gene tehtid yağmuru
  • Gündem / Son Dakika
  • 09 Ağustos 2011
  • PKK’dan gene tehtid yağmuru için yorumlar kapalı
  • 207 KEZ OKUNDU

İstihbarat birimleri PKK’nın Suriye uyruklu ‘Dr. Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin’in ‘asker-polis farkı gözetmeden eylem yapın’ talimatı verdiğini” tespit etti.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Suriye ziyareti öncesi PKK’nın Ergenekon’la irtibatlı olduğu ileri sürülen isimlerinden Fehman Hüseyin’den gözdağı gibi bir talimat geldi.


İstihbarat Birimlerince tespit edildikten sonra tüm birimlerin uyarıldığı mesaja göre, Doktor Bahoz ve Bahoz Erdal kod isimli Suriye uyruklu Fehman Hüseyin “Asker, polis, bürokrat farkı gözetmeksizin eylem yapın” talimatı verdi.


PKK’nın en şahin ismi olarak bilinen Hüseyin’in talimatının tespit edilmesinden sonra terörle mücadelenin yoğun olduğu iller ile Ankara, İstanbul, İzmir gibi metropol kentlere de gönderilen bilgi notunda önlemlerin artırılması istendi.


PKK’nın silahlı kolu Halk Savunma Güçleri’nin (HPG) sözde komutanlığını yaparken geçtiğimiz yıl Zagros Eyalet Sorumluluğu’na getirilen Fehman Hüseyin’in örgüt içinde derin PKK’yı temsil ettiği ileri sürülüyordu.


HPG’nin sivilleri de hedef alan şehir merkezlerindeki eylemleri ile Dağlıca ve Aktütün gibi saldırıların talimatının da Hüseyin tarafından verildiği belirlenmişti.


SURİYE’DEN TÜRKİYE’YE PKK ÇALIMI


Geçtiğimiz hafta Başbakanlık’ta yapılan güvenlik toplantısına MİT’in Suriye ile ilgili raporu damga vurmuştu.


Söz konusu MİT Raporu’nda Suriye’nin PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile işbirliğini kestiği ve tam tersine PKK’yı destekleyecek konuma geldiği vurgulanmıştı. MİT raporunda ayrıca bazı PKK liderlerinin 1999 öncesinde olduğu gibi Suriye’de saklanmaya başladığı da yansımıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ