Haber 16

PKK’nın öncelikli hedefi polis mi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna Kastamonu’da yapılan saldırıyı günler önce köşesinden…

PKK’nın öncelikli hedefi polis mi?
  • Gündem / Son Dakika
  • 27 Temmuz 2011
  • PKK’nın öncelikli hedefi polis mi? için yorumlar kapalı
  • 212 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna Kastamonu’da yapılan saldırıyı günler önce köşesinden duyuran Taraf yazarı Emre Uslu’dan PKK’nın yeni hedefine ilişkin şok iddialar geldi.


Uslu’ya göre PKK’nın öncelikli hedefi polis..


İkincil olarak ise PKK uluslararası ihale alacak ve en önemlisi de iktidar ve devletin paniklemesi için ince hesaplar yapıyor.


Taraf Yazarı Emre Uslu, bugünkü “PKK bundan sonra ne yapacak?” başlıklı yazısında yine çarpıcı iddialara yer verdi. Daha önceki analizleri doğru çıkan Uslu’nun son yorumu PKK’nın yol haritası üzerine.


PKK’nın ilk hedefinin polis olacağını ifade eden Uslu, polisin şiddete zorlanmak isteyeceğine dikkat çekti. PKK’nın Suriye’deki gelişmeleri de yakından takip ettiğini belirten Uslu, örgütün ikinci hedefinin uluslararası ihaleler olduğunu iddia etti.


Terör örgütünün en önemli hedefinin ise, devletin ve hükümetin panikletilmesi olduğunu söyleyen Taraf yazarı, PKK’nın tüm planlarının bunun üzerine olduğuna yer verdi.


Uslu’nun analizinde bir başka dikkat çeken konu ise, terörle mücadelede artık devreye girecek olan Emniyet’in 1999’da Kürtçe TV’nin yararlı olacağını belirtmesine rağmen bunun askerler aracılığı ile engellenmiş olması.


İşte Taraf Yazarı Emre Uslu’nun o analizinden bazı bölümler…


ÖCALAN SÜRÜKLENEN LİDER


Artık yeni şeyler söylemek lazım. Bundan sonra Öcalan’ı sürükleyici bir lider olarak okumak oldukça zordur. Öcalan şahin kanadın arkasından “sürüklenen bir liderdir”. Sözünün üstüne söz söylenmiş, alnının çatından vurulmuş bir “loser” konumuna düşürülmüştür Öcalan. İnisiyatif PKK içindeki “taşeron” zihniyetin eline geçmiştir.


ÖCALAN ÇIRPINIRIYOR


Öcalan yeni liderliğini ancak radikal bir çıkışla yeniden ele geçirebilir. Örneğin PKK Kuzey Irak’a çekilsin çağırısı yapar ve bunu başarabilirse liderliğini ve adını “taşeron”ların elinden kurtarabilir. Ama Öcalan bunu yapamaz. Zira o da biliyor ki o hapishanede çürümesi veya bir halk kahramanı olması PKK’nın elinde. Bu nedenle eli zayıftır. Bunun bilincinde olduğu için de “Elimdeki enstrümanları güçlendirin” diye yalvarıyor devlete. Aynı zamanda “PKK’ya silahları bir tek ben bıraktırırım” diye de havuç uzatıyor. BDP’ye Meclis’e gidin çağırısı da bununla ilgili. Bu çırpınışlar asılında Öcalan’ın kaybetmek üzere olduğu liderlik mücadelesinin bir parçası.


TAŞERON PKK NE YAPACAK?



PKK’nın öncelikli hedefi polis olacak… Bundan amaç polisi şiddete zorlamak… Mümkünse polisin silah kullanmasını sağlamak olacak. Hükümetin yerinde olsam Çevik Kuvvet gibi olaylara müdahale eden polislerin silahlarını değiştirir plastik mermi atan silahlar verirdim. Zira PKK’nın hesabı toplumsal olaylarda silahla öldürülen kişileri kitlesel sembollere dönüştürüp sokakları ateşlemek.


İkinci olarak PKK uluslararası ihale alacak. Suriye’deki gelişmeler PKK’nın avuç ovuşturarak beklediği bir süreci beraberinde getirecek.


En önemlisi de iktidarın ve devletin paniklemesini hesaplıyor PKK. Bütün planlarını devletin paniklemesi üzerine kurmuş durumda. Devlet buna karşı soğukkanlıca yeni anayasa çalışmalarını bir an önce, hatta Meclis’i tatilden çağırarak, başlatmalı. 11 Eylül saldırısından hemen sonra Bush’a ABD’liler “Ne yapmalı” diye sorduklarında, “Alışveriş yapmaya devam etsinler” demişti. Türkler için de aynı tavsiye geçerli. Hayat olağan akışında devam etmeli devlet ise bu olağanlığı daha serbest kılacak demokratik bir anayasayı yapmak için panik yapmalı. PKK’ya karşı ne yapmalı diye değil…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ