Haber 16

PKK’ya en çok para aktaran iller

Maddi sıkıntılar çeken PKK, bölgedeki esnaf ve işadamlarını haraca bağlamaya başlarken çocuklarını…

PKK’ya en çok para aktaran iller
  • Gündem / Son Dakika
  • 04 Ekim 2011
  • PKK’ya en çok para aktaran iller için yorumlar kapalı
  • 217 KEZ OKUNDU

Maddi sıkıntılar çeken PKK, bölgedeki esnaf ve işadamlarını haraca bağlamaya başlarken çocuklarını dağdan indirmek isteyen ailelere de şart koşuyor.


PKK, bölgesel hâkimiyet kurmak için Doğu ve Güneydoğu’daki esnaf, KOBİ’ler ve işadamlarından haraç toplama faaliyetlerini yoğunlaştırdı.


EN ÇOK HARAÇ İSTENEN İLLER


Finansman konusunda oldukça sıkışan PKK’nın özellikle Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Mardin, Batman ve Ağrı’da haraç isteme olaylarında artış yaşandığı belirlendi. İstihbarat birimlerinin hazırladığı rapora göre örgütün yeni haraç politikaları oluşturuldu. BDP üyesi olmayan işadamları ile besicilik ve canlı hayvan ticareti yapan vatandaşları haraca bağlanmasının yanı sıra para temin edemeyenlerden koyun, keçi, sığır alınıyor.


PEKİ YA HARAÇ VERMEYENLER


Haraç vermek istemeyen iş adamlarına ait maden ocakları, iş makineleri, nakliye araçları, şantiyeler, halı tezgâhları militanlar tarafından ateşe verilerek yakılıyor.


DAĞDAN İNMEK İÇİN…


Dağ kadrosuna katılan çocuklarını geri getirebilmek için ise BDP-DTK’lılarla irtibat kuran ailelerden bunun karşılığı ‘tazminat’ adı altında yüklü miktarda para isteniyor. Bazı firma çalışanları ve örgüte destek vermeyenlerin yakınları da kaçırılıp fidye isteniyor.


Sabah’ın haberine göre, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki mülki idareciler ve güvenlik güçleri, son istihbarat raporundaki bilgilere dayanarak PKK’nın haraç atağını boşa çıkarmak için harekete geçti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ