Haber 16

PMYO Sınavı Yeniden Yapılacak

Şaibe iddiaları üzerine ÖSYM harekete geçti ve öğrencilerin mağdur olmaması için Polis Akademisi Meslek Yüksek Okulları Sınavını iptal etti.

  • Son Dakika
  • 01 Ekim 2009
  • PMYO Sınavı Yeniden Yapılacak için yorumlar kapalı
  • 310 KEZ OKUNDU

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 13 Eylül 2009’da yapılan Polis Akademisi Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı, ÖSYM Yürütme Kurulunca iptal edildi. Sınav, 1 Kasım 2009’da yeniden yapılacak.

Sınavla ilgili çeşitli şaibe iddiaları ortaya atılmıştı. Sınava giren öğrencilerin mağdur olmaması ve sınavı kazananların “şaibeli kazanmış” kazanamayanların ise haksızlığa uğramış durumuna düşmemesi için ÖSYM önemli bir karara imza attı ve sınavı iptal etti. ÖSYM’nin oluşturduğu takvim doğrultusunda sınav yenilenecek.

ÖSYM’den yapılan açıklamada, ”Polis Meslek Yüksek Okulu sınavının geçerliliğinin zedelendiği görüşü oluşmuş ve gerekli soruşturmalar yapılarak olayın aydınlatılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Emniyet Genel Müdürlüğüne ve Yükseköğretim
Kuruluna gerekli duyurular yapılmıştır. Bütün bu gelişmeler karşısında, ÖSYM Yürütme Kurulu tarafından 13 Eylül 2009 günü yapılan Polis Meslek Yüksek Okulu Sınavının iptal edilmesine ve 1 Kasım 2009 günü 9.30-11.30 saatleri arasında sınavın yeniden yapılmasına karar verilmiştir. 1 Kasım 2009 günü yapılacak yeni sınavda adayların sınava girecekleri yerleri bildiren Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri 15 Ekim 2009
tarihinden itibaren adayların adreslerine postalanacaktır.” dendi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ