Haber 16

Putin ve Medvedev’in bilardo maçı!

Putin ve Medvedev gayri resmi olarak ikili bir zirvede kozlarını paylaştı. İşte Putin ve Medvedev’in bilardo karşılaşmasının görüntüleri.

Putin ve Medvedev’in bilardo maçı!
  • Dünya / Son Dakika
  • 04 Aralık 2010
  • Putin ve Medvedev’in bilardo maçı! için yorumlar kapalı
  • 285 KEZ OKUNDU


Bilardo masasında karşılaşan ikilinin 2012 için rakip olmayacakları artık kesinleşmiş durumda. İki lider arasında anlaşarak, Kremlin’e kimin oturacağına karar verecek.

NATO füze kalkanı, nükleer silahsızlanma anlaşmalarının onaylanma süreci, Dünya Ticaret Örgütü üyeliği, 7 Aralık’ta Brüksel’de gerçekleşecek Rusya-AB zirvesi, İran nükleer programı, Irak, Afganistan, Kuzey Kore ve diğer bölgesel sorunlarla yoğun bir dönem geçiren Rus liderler kendilerine de vakit ayırdı.

Havalimanından Putin’i kendi kullandığı araçla devlet konuk evine getiren Medvedev, Rusya Başbakanı ile birlikte bilardo toplarını yerleştirdi. İkilinin bilardo masasındaki performansları göz doldururken, ikili bir de film seyretti.




İkinci Dünya Savaşı’nın ilk yılları ile ilgili güvenilir kaynaklardan biri olan Sergey Smirnov’un eserinden alıntılanan ‘Brest Kalesi’ (Bretskaya Krepost) filmini seyreden Putin ve Medvedev, yapıtı başarılı buldu.

Tarihi filmde, Nazi Almanya’sının işgaline karşı Brest halkının gösterdiği kahramanlıklar anlatılıyor. Kremlin basın danışmanı Natali Timakova, Putin ve Medvedev’in film hakkında bilgi aldıklarını söyledi.

Rusya’da en çok izlenenler listesinde yer alan yapıtta, 22-30 Haziran 1941’de Naziler’in Brest kalesine düzenledikleri saldırı ve sonrasında yaşanan gerçek olaylar anlatılıyor.
 Brest Kalesi savunması Sovyetler Birliği’nin, Nazi işgaline karşı harekete geçmesinin bir sembolü olarak görülüyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ