Haber 16

Q7 İnönüde farkını gösterdi!

Kara Kartal ilk maçta geçemediği Plzeň’i, evinde dağıttı! Q7 ilk resmi golünü attı, rakibi oyundan attırıp, Delgado’ya “al at” yaptı, Holosko ciladı, Kartal taraftarıyla şeref turu attı..

Q7 İnönüde farkını gösterdi!
  • Son Dakika / Spor
  • 05 Ağustos 2010
  • Q7 İnönüde farkını gösterdi! için yorumlar kapalı
  • 271 KEZ OKUNDU

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının Viktoria Plzen ile yaptığı UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçına büyük ilgi gösterdi.

Siyah-beyazlı takımın bu sezon Vikingur’un ardından Dolmabahçe’deki 2. resmi sınavı olan Viktoria Plzen maçında, 32 bin kişi kapasiteli BJK İnönü Stadı tribünlerinin tamamı doldu.

Coşkulu taraftarlar, maç öncesi futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu.

-SİVOK’UN YERİNE ZAPOTOCNY-
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, sakatlığı nedeniyle yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalacak Sivok’un yerine, savunmada İbrahim Toraman’ın yanında Tomas Zapotocny’yi oynattı.

Alman teknik adam, savunmanın ortasında Zapotocny ile Ferrari arasındaki tercihini, bu maçta Çek futbolcudan yana kullandı.

-HOLOSKO ”SİFTAH” YAPTI-
Beşiktaş’ın Slovak futbolcusu Filip Holosko, yeni sezonda takımının formasını ilk kez, Viktoria Plzen ile yapılan rövanş maçında giydi.

Slovakya Milli Takımı’nın Güney Afrika’daki 2010 Dünya Kupası kadrosunda yer aldığı için takıma geç katılan ve 2. ön elemedeki Vikingur maçlarında forma giymeyen, Viktoria Plzen ile Prag’da yapılan ilk maçta ise yedek kalan Holosko, bu sezon ilk kez taraftarların karşısına çıktı.

-İLK MAÇA GÖRE 4 DEĞİŞİKLİK-
Schuster, Prag’daki ilk maçtan, biri zorunlu olmak üzere ilk 11’de 4 değişikliğe gitti.

Alman teknik adam, sakatlığı bulunan Sivok’un yerine Zapotocny’i sahaya sürerken, Nihat, Nobre ve Hilbert’in yerlerine de Holosko, Bobo ve Necip’i tercih etti.

Bu arada, Uğur ve Ekrem, maç kadrosuna alınmadı. Prag’a götürülmeyen Ferrari ise yedekler arasında yer aldı.

Kadroya sonradan dahil edilen ve henüz hazır olmayan yeni transfer Guti de karşılaşmayı tribünden izledi.

-DEMİRÖREN AİLESİ TRİBÜNDE-
Karşılaşmayı Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, ailesiyle birlikte izledi.

Başkan Demirören, eşi ve çocuklarıyla birlikte protokol tribünün hemen yanındaki bölümden maçı takip etti.

-SICAK VE NEM BUNALTTI-
İstanbul’da akşam saatleri olmasına rağmen aşırı sıcak hava ve yüksek nem oranı, taraftarları bunalttı.

Maç öncesi tribünlerde yerlerini alan taraftarlar, yelpazelerle serinlemeye çalıştı.

-”TRANSFER MANYAĞI OLDUK, YETER YILDIRIM DEMİRÖREN”-
Quaresma ve Guti’nin gelişiyle keyifli günler geçiren Beşiktaşlı taraftarlar, bu transferlerden memnuniyetlerini pankarta taşıdı. Eski açık tribüne ”Transfer manyağı olduk, Yeter Yıldırım Demirören, Yeeeteer” yazılı pankart asıldı.

-HİDDİNK TAKİPTE-
Beşiktaş-Viktoria Plzen maçını, (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink de izledi.

Hollandalı teknik adam, karşılaşmayı yardımcıları Oğuz Çetin ve Engin İpekoğlu ile birlikte protokol tribününden takip etti. Hiddink ve yardımcıları, (A) Milli Takım’ın 11 Ağustosta Romanya ile yapacağı özel maç öncesi futbolcuları mercek altına aldı.

-ÇEK TARAFTARLAR TRİBÜNDE-
Beşiktaş-Viktoria Plzen maçını, Çek temsilcisinin az sayıdaki taraftarı da izledi.

Yaklaşık 20 Çek taraftar, kendilerine ayrılan eski açık tribünde takımlarını destekledi.

BEŞİKTAŞ: 3 – VİKTORİA PLZEN: 0

Stat
BJK İnönü

Hakemler
Jerome Efong Nzolo, Joel De Bruyn, Michael Gerard (Belçika)

Beşiktaş
Hakan, Erhan, Zapotocny, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Quaresma, Ernst, Necip, Holosko, Delgado, Bobo

Viktoria Plzen
Krbecek, Rajtoral, Navratil, Bystron, Limbersky, Horvath, Rada, Jiracek, Petrzela, Kolar, Rezek

:: MAÇIN ÖZETİ ::
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Beşiktaş ile Çek Cumhuriyeti’nden Viktoria Plzen takımları arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısını, siyah-beyazlı takım, 1-0 önde tamamladı.

İlk maçta elde ettiği 1-1’lik skorla rövanş mücadelesine avantajlı başlayan Beşiktaş, Prag’daki karşılaşmanın ikinci yarısındaki anlayışla oynadı. Necip ve Ernst ile orta saha hakimiyetini elinde tutmayı amaçlayan siyah-beyazlı takım, Delgado’yu da biraz önde tutarak hücum hattını verimli kılmaya çalıştı. Ancak ilk 30 dakikada organize olmakta zorlanan Beşiktaş, kendisine golü getirecek pozisyonları üretemedi. Solda ve sağda Holosko ile Quaresma gibi savunma yönü zayıf olan oyuncuların bulunmasını kanat organizasyonlarıyla değerlendirmeye çalışan Viktoria Plzen, zaman zaman Beşiktaş kalesinde etkili oldu.

Beşiktaş, 32. dakikada Navratil’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibine baskısını arttırdı. Eksik kalan Viktoria Plzen’in geriye çekilmesiyle oyunu rakip ceza alanına yığan siyah-beyazlı takım, sağlı sollu ataklarla pozisyonlar çıkarmaya başladı. Ev sahibi takım, tamamen savunmayı düşünen Çek ekibi önünde 39. dakikada Quaresma’nın kendi yetenekleriyle ürettiği pozisyon ve attığı golle kendisine büyük avantaj sağlayacak üstünlüğü yakaladı. Golden sonra da ataklarını sürdüren siyah-beyazlı ekip, önemli pozisyonlar bulmasına rağmen ilk yarıyı Quaresma’nın golüyle 1-0 önde tamamladı.

2. yarı ve tüm detaylar az sonra..

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::
4. dakikada Delgado’nun ara pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Quaresma, meşin yuvarlakla ceza alanına girdi. Biraz ağır kalan Portekizli oyuncunun yerden şutunda, Bystron yatarak meşin yuvarlağın kornere çıkmasını sağladı.

25. dakikada Horvath’ın soldan ortasında arka direkte topla buluşan Kolar’ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

32. dakikada kalecinin pasında kendi ceza alanı önünde topu alan Navratil’den meşin yuvarlağı kazanan Bobo, ceza alanının hemen önünde bu oyuncu tarafından düşürüldü. Beşiktaş, serbest vuruş kazanırken, Navratil maçın hakemi tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

34. dakikada serbest atışı kullanan Quaresma’nın şutunda, kaleci Krbecek yatarak meşin yuvarlağa sahip oldu.

39. dakikada Beşiktaş yeni yıldızıyla kendisini rahatlatacak golü buldu. Ceza alanı önünden topu alan Quaresma, güzel hareketlerle rakiplerini geçti. Portekizli oyuncu, ceza alanına girdiği anda sağ ayağının dışıyla güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere atarak hem takımını 1-0 öne geçirdi, hem de yeni takımı adına ilk resmi golüne imzasını attı.

41. dakikada ceza alanına topla giren Necip, son çizgide meşin yuvarlağı Bobo’ya bıraktı. Brezilyalı oyuncu önünü boşaltıp vurdu, ancak kaleciden seken topu Limbersky çizgi üstünde kornere attı.

44. dakikada Limbersky’nin soldan ortasında ceza alanında savunmadan seken topu önünde bulan Jiracek, sert bir şekilde kaleye göndermek istedi. Ancak ilk maçın kahramanı Hakan, önce ayaklarıyla önlediği meşin yuvarlağı daha sonra yatarak kontrol etti.

Beşiktaş, mücadelenin ilk yarısını da 1-0 önde tamamladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ