Haber 16

RAMAZAN AYINI İDRAK EDEBİLMEK

Değerli okuyucu kardeşlerim bildiğiniz üzere önümüzdeki ay ramazan ayı bu ay çok önemli bir ay ve onbir ayın sultanıdır…

  • Son Dakika
  • 10 Ağustos 2009
  • RAMAZAN AYINI İDRAK EDEBİLMEK için yorumlar kapalı
  • 354 KEZ OKUNDU



 

 

           RAMAZAN AYINI İDRAK EDEBİLMEK

 


Değerli okuyucu kardeşlerim bildiğiniz üzere önümüzdeki ay ramazan ayı bu ay çok önemli bir ay ve onbir ayın sultanıdır. Bir anda gelir bir anda geçer ne geldiği anlaşılır ne de gittiği bu ayı gerektiği gibi idrak etmeye ve geçirmeye çalışalım hep birlikte inşallah.


 


Ramazan ayını Allah’ın katında önemli kılan bir çok mucizevi olaylar mevcuttur. Bunlardan bir tanesi ve en önemlisi Kuran’ın bu ayda inmeye başlamasıdır ve Kadir gecesi olarak bilinen bin aydan hayırlı olan bir gecenin bulunduğu çok kıymetli bir aydır. Bir insanın bu geceyi Allah’ın istediği gibi geçirmesi bir ömür kazanamayacağı dereceleri bir gecede kazanmasına sebep oluyor. Allahu Teala’nın bizi ne kadar sevdiği buradan da belli değimli ? Eğer sevmese bize bu kadar lütufta bulunmazdı .Ne diyordu ayette yarattığım her şeyi tüm kainatı insan için yarattım ve sizin emrinize musahhar kıldım. İnsanı da Allah için yarattım buyuyor.


 


Bizler bu mubarek ayda Rabbimizin bu sevgisine layık olmak için ne yapabiliriz. Allahu Teala bizi ne için yarattığını  Zariyat 56. ayetide buyuruyor ‘’ Ve Ben, insanları ve cinleri (başka bir şey için değil, sadece) Bana kul olsunlar diye yarattım.’’  Öyleyse Allah’a kul olmak bizi yaratılış sebebimizdir. Allah’ kul olmak bir insanın Allah’ın emirlerini yerine  getiren yasak ettiği fiilleri işlemeyen bir hüviyet kazanmasıdır. Bunu başarabilmenin anahtarı sadece bir dileğin ve talebin sahibi olmaktır . O da nedir : Yarabbi ölmeden önce ruhumu sana teslim etmeyi ve Sana teslim olabilmeyi bana nasip et talebinin sahibi olması İslam olabilmenin Allahu Teala’nın  Kuran’da buyurduğu gerçek müminlerden olabilmenin olmazsa olmaz şartıdır. Ne kadar kolay bir sebep sadece bir kalbi dileğin sahibi olmak.


 


            Bakın Allahu Teala Peygamber Efendimize ne söylüyor ‘’ Bundan sonra eğer seninle tartışırlarsa o zaman onlara de ki: ” Ben ve bana tâbi olanlar vechimizi (fizik vücudumuzu) Allah’a teslim ettik. O kitab verilenlere ve ümmîlere: “Siz de vechinizi (fizik vücudunuzu) (Allah’a) teslim ettiniz mi?” de. Eğer teslim ettilerse, o taktirde, hidayete ermişlerdir. Ve eğer yüz çevirirlerse, o zaman sana düşen sadece tebliğdir. Ve Allah, kullarını en iyi görendir.’’


 


            Ne yapmış Peygamber Efendimiz ve Sahabesi vechlerini yani fizik vücutlarını Allah’a teslim etmişler. Yani Allah’ın emirlerini yerine getiren yasaklarını işlemeyen bir hüviyet kazanmışlar. Bizlerde Allah’a teslim olamayı isteyip Allh’ın bize verdiği emanetleri yaşarken Allah’ teslim etmekle mükellefiz. Buda Allah’a ulaşmayı teslim olmayı kalben Allah’tan istemekle gerçekleşebilir. Hepinizin Allah’a ulaşmayı dileyerek Allah’a kul olmanızı Allah’tan dileyerek sözlerime son veriyorum Allah hepinizden razı olsun.


 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ