Haber 16

Rıdvan Dilmen nerede?

Rıdvan Dilmen aranıyor mu? Rıdvan Dilmen gözlere neden görünmüyor?

Rıdvan Dilmen nerede?
  • Son Dakika / Spor
  • 22 Temmuz 2011
  • Rıdvan Dilmen nerede? için yorumlar kapalı
  • 275 KEZ OKUNDU

Futbol’da şike!


Operasyon başladı!


31 kişi tutuklandı ve cezaevine konuldu!


Tutuklananlar arasında çok ünlü insanlar var!


Yaklaşık 20 gündür bu mevzularla yatıp kalkıyoruz. Futbolda şike operasyonu bütün futbolseverleri çok üzmüş durumda. Üzülmek bir kenara dursun, herkesin morali çok bozuk. Bir taraftar olarak ne yapılan transferlere sevinebiliyorum, ne de yapılacak maçların heyecanına katılmak içimden geliyor. İçimiz karardı desem yeridir. Bunca derdin, problemin arasında eğlendiğimiz, hayatımıza renk katan, birbirimizle dalga geçtiğimiz futbol oyununu ne hale getirdiler. Sanki biri elimizdeki oyuncağımızı aldı ve bizi çocuk gibi küstürdüler. Oynamıyoruz işte! Oynamak içimizden gelmiyor!


Futbolun bu hallerine üzülürken birileri de çıkmış o nerede, bu nerede, şu neden konuşmuyor ve yorum yapmıyor diyerek ortalığı iyice bulandırmaya çalışıyor. İnsanların canları burnunda. Çünkü her kafadan bir ses çıkıyor. Etraf haber kirliliğinden geçilmiyor. Ağzı olan konuşuyor. Bank Asya 1. Lige düşenler, puanları silinenler, 87 yıl hapsi istenenler, atlar, paralar, çantalar, telefon dinlemeleri, gizli kamera çekimleri, poşetler ne ararsan var. Delilleri bilmeden, insanların polise ve savcılara anlattıklarını okumadan, ortalıkta bir iddianame yokken herkes hakim oldu, savcı oldu, polis oldu, avukat kesildi.


En çok sorulan kişi ise Türk futbol tarihinin en büyük futbolcularından şeytan lakaplı Rıdvan Dilmen.


Rıdvan Dilmen nerede?


Hayırdır inşallah Rıdvan Dilmen aranıyor mu?


Rıdvan Dilmen aranmıyor ama ortalıklarda yok, neden yorum yapmıyor?


Rıdvan Dilmen nerede olabilir bilmiyorum ama o, sevdiğine, sevgilisine ihanet etmez. Fenerbahçe’sine bir zarar gelsin istemez. Sırf bu yüzden ortalıklarda görünmüyor olabilir. Gerçi birkaç gün önce Aziz Yıldırım’ı ziyaret etmek için Metris Cezaevi’ne geldi, ama şike konusunda sessiz kaldığını merak eden bayağı kişi var.


Rıdvan Dilmen küçük bir çocukken mahalle maçlarının aranan adamıydı. Tam bir Cemil Turan hastasıydı. 1962 yılında Nazilli’de doğmuş Rıdvan Dilmen. 12 yaşındayken babası Mehmet Lütfü Bey vefat etmiş. O yaşlarda babasız kalmak zor olsa gerek. Rıdvan’ın ağabeyi Ercüment de futbolcu ve ailenin gelirine katkı olsun diye bir süre Denizlispor’da forma giymiş. 13 yaşında keşfedilen Rıdvan Aydın, Sümerspor’da futbola başlamış. İlk transferini 25 futbol topu karşılığında Muğlaspor’a giderek yapmış. 19 yaşında Boluspor ve 21 yaşında Sarıyer takımına transfer olmuş. Süper yeteneği ile takımları peşinden koşturan Rıdvan Dilmen 25 yaşında olaylı bir şekilde Fenerbahçe’ye transfer olmuş! Başka bir deyişle hayallerinin takımına gelmiş! Fenerbahçeli Rıdvan Dilmen hayallerinin takımıyla şampiyonluklar yaşamış, Fenerbahçe için 32 gol, kariyerinde 62 gol atmış. 24 kez A Milli Takımın formasını giymiş ve 5 gol kaydetmiş. Oğuz, Aykut ve Schumacher ile takım arkadaşlığı yapmış. Fenerbahçe için defalarca sakatlanmış ama her seferinde takımı için her şeyini veren bir futbolcu olmuş. Fenerbahçeliliğinden asla taviz vermemiş. Taktik zekası, çabukluğu, topla aniden hızlanabilmesi ve oyuna hakimiyetiyle ün kazanmış bir deha. Kariyeri boyunca 3 kere sarı kart görmüş. Kırmızı kart yok! İşte futbolcunun zeki, çevik ve ahlâklı olanı!


Rıdvan Dilmen “Allah bana ölmeden bir gün önce futbol oynatsın.’’diyebilecek kadar futbol sevdalısı bir adamdır.


Futbol oynadığı yıllarda “Sadece Fenerbahçe’de oynarım, kimse transfer teklifi ile gelmesin’’diyebilecek kadar da Fenerbahçeli” dir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ