Haber 16

RTÜK el koydu: Yayından kaldırılsın!

Seyirci tarafından ”intiharı özendirdiği” gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) şikayet edilen ve Üst Kurul uzmanlarının bu şikayetleri yerinde bularak rapor hazırladığı reklam filminin firma tarafından yayından çekileceği belirtildi.

RTÜK el koydu: Yayından kaldırılsın!
  • Medya-Magazin / Son Dakika
  • 28 Ocak 2010
  • RTÜK el koydu: Yayından kaldırılsın! için yorumlar kapalı
  • 342 KEZ OKUNDU

Alınan bilgiye göre, ”intihar yöntemlerini öğrettiği” ve ”intiharı özendirdiği” gerekçesiyle izleyiciler tarafından RTÜK’e şikayet edilen reklam filmi, reklamı yapılan firma tarafından yayından kaldırılacak.

Böylece reklam filmini yayımladıkları için RTÜK uzmanları tarafından haklarında rapor hazırlanan 14 televizyon kanalına da herhangi bir müeyyide uygulanmayacak.

Televizyon kanallarında yayımlanan ve plazma televizyonların intiharı konulu reklam filmi izleyicilerin şikayetlerine neden olmuş, 1-24 Ocak 2010 tarihleri arasında RTÜK’e reklamlarla ilgili gelen şikayetlerin yüzde 25’inin söz konusu reklam filmiyle ilgili olduğu belirtilmişti.

Reklam filminde, evde henüz yeni montajı yapılmış olan bir plazma TV, ”yayınları HD görüntü formatında göstermediği”, ”saatleri çakışan dizileri kaydetmediği” ve bu nedenle ”bir hiç olduğunu” belirterek, çatıya çıkıp kendini aşağı atma teşebbüsünde bulunuyordu. Diğer plazma televizyonlar da aynı nedenle kendilerini asma, denize atma ya da tren raylarına yatma gibi yollarla intihar etmeye çalışıyordu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ