Haber 16

Rusya’da mafya babalarına savaş

Rusyaya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev suç örgütlerine savaş ilan etti. Mafya babalarıyla ilgili yasayı onayladı.

Rusya’da mafya babalarına savaş
  • Dünya / Son Dakika
  • 04 Kasım 2009
  • Rusya’da mafya babalarına savaş için yorumlar kapalı
  • 376 KEZ OKUNDU

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, suç örgütü liderlerine ve mafya ile bağlantılı olanlara 15-20 yıldan ömür boyu hapse kadar ağır cezalar getiren yeni yasayı onayladı.

Rusya Başsavcılığı Soruşturma Komisyonu Başkanı Aleksandr Bastrıkin’le bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı, “Suç örgütleri içinde yer alanlara yönelik cezalar maksimum seviyede olması gerekiyor.” dedi. Medvedev, tüm soruşturma birimlerinin yasayı uygun bir şekilde uygulamasını beklediklerini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı, “Biz suç dünyası ile ilişkili oldukları yönünde kendi kimliklerini gizlemeyen insanlardan bahsediyoruz. Temelde, böyle bir suç örgütüne üye olmak adli bir ceza gerektirir. Bu durum onların cezai sorumluluk almaları için yeterli.” tespitinde bulundu.

Bastrikin de yasada yapılan değişikliğin çok önemli olduğuna değinerek, “Şimdiye kadar doğrudan suç işleyeni yakalayarak, cezalandırmaya çalışıyorduk. Şimdi organizasyon içinde yer alan, planlayan ve örgütleyen insanlarla ilgili de soruşturma başlatılabilecek. Bu, suçla mücadelede önemli bir adım.” dedi.

Rusya’nın ünlü mafya liderlerinden Yaponçik lakaplı Viaçeslav İvankov, geçen ay uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Yaponçik’in cenaze törenine yüzlerce kişi katılırken, Rus basınında mafya ile ilgili tartışmalar gündeme gelmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ