Haber 16

Saadet Partisi Kayyuma devredildi!

Saadet Partisi’nde şok gelişme… Numan Kurtulmuş taraftarları mahkemeden gelen şok haberle sarsıldı. Parti, kayyuma teslim.

Saadet Partisi Kayyuma devredildi!
  • Politika / Son Dakika
  • 22 Eylül 2010
  • Saadet Partisi Kayyuma devredildi! için yorumlar kapalı
  • 227 KEZ OKUNDU


Milli Görüş geleneğinde deprem yaşanıyor. 40 yılı aşkın süredir Türk siyasetine damga vuran hareket mahkemelik oldu. Necmettin Erbakan ve Numan Kurtulmuş taraftarları arasında parti içinde başlayan kavga, mahkemeden gelen kararla yeni bir boyut kazandı.


Erbakan taraftarlarının yaptığı itirazı haklı bulan Ankara 10. Sulh Hukuk, Saadet Partisi yönetimini kayyuma devretti. Mahkeme yeni bir kongre için 3 ismi görevlendirdi.

HER ŞEY SİL BAŞTAN


Genel Başkanlık seçimi, parti organlarının seçimi, bütün yönetimin değişmesine ilişkin kongre önümüzdeki günlerde yenilenecek.


Şok karar sonrası basın açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Erbakan taraftarlarına sert sözlerle yüklendi. Fitne fesat çıkarmakla suçlayan Malkoç, Milli görüşün mahkeme kapılarına düşürüldüğünü şu savundu.  Malkoç ayrıca Şevket Kazan’ın kongre sonrası Önder Sav ile görüşmesine de göndermede bulundu. İşte o açıklamalar:


4 KOLDAN SALDIRI


“Televizyon televizyon dolaşarak fitne ve fesada düşürecek açıklamalarda bulunmuşlardır. 1200 delegeyi arayarak her türlü yalana başvurarak imza toplamışlardır. Parti yöneticilerine karşı fiziki saldırılar başlamıştır. Görülmedik şekilde kongreden sonra parti aleyhine 14 dava açılmıştır. Dört partisi derin güçler tarafından kapatılan beşinci partisi, mahkeme kapılarına düşürülmüş ve mahkeme kararıyla bu abiler yüzünden kayyuma devredilmiştir.


DAVACI OLANLAR KAYYUMA DEVREDİLDİ


Toplumsal dayanağı olan partiler mahkeme kararlarıyla önlememez. Kayyumla ilgili verilen kararla bir ilk yaşanmaktadır. Davacı olanlar kayyum tayin edilmiştir. Bundan sonra da sabırla hareket edeceğimizden kimsenin zerre şüphesi olmasın.. Cuma günü Numan Kurtulmuş il başkanlarını toplayıp istişarede bulunacaktır.


KARARLI ŞEKİLDE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ


Teşkilatımız müsterih olsun. Biz yolumuza il başkanlarımızla, Genel Kurulu İdare Kurulu üyelerimizle belediye başkanlarımızla, Genel Başkan’ımızın başkanlığı altında emin adımlarla kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz.


ÖNDER SAV GÖRÜŞMESİNİN TESİRİ OLDU MU?


Bu kararın çıkmasında Yargıtay’ın internet sitesinde olmayan ve bugüne kadar hiç yayınlanmamış olan bazı kararlar var. Çünkü bugüne kadar görülen bütün davalarda bu tür davaların Anayasa Mahkemesi’nde görülmesi gerektiğine dair Anayasa Mahkemesi kararları var. Ancak enteresan bir şey oldu. Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi’ndeki dosyaya Yargıtay’ın kendi sitesinde yayınlanmayan ve hiç yayınlanmamış sekize yakın CHP örnek kararları var. Bu kararlar kim tarafından bu arkadaşların eline tutuşturulduğunu merak ediyoruz. Acaba Sayın Önder Sav ile yapılan görüşmede bu kararların mahkeme sürecinde ne gibi tesiri olmuştur. Onu önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz.”


ÜÇ İSİM YETKİLENDİRİLDİ


Yenilenen kongre Ekim ayı içerisinde yapılacak. Üçlü çağrı komisyonunda Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç olağanüstü kongreye çağırmakla görevlendirildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ