Haber 16

Sahte çürük raporu alan ünlüler!

Savunma Bakanı Gönül, beş bin kişinin çürük raporunun ‘şüpheli’ bulunduğunu açıkladı. Bu Raporların sahipleri arasında bakın hangi ünlü isimler de var.

Sahte çürük raporu alan ünlüler!
  • İslam / Son Dakika
  • 08 Eylül 2010
  • Sahte çürük raporu alan ünlüler! için yorumlar kapalı
  • 370 KEZ OKUNDU

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül askerlik yapmamak için alınan 40 bin çürük raporundan şüpheli bulunan 5 binini incelemeye aldıklarını açıkladı. Bakan Gönül, şüpheli rapor alanlar arasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Cem Uzan gibi pek çok ünlü ismin bulunduğunu söyledi.

Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Bakan Gönül, 40 yaş üzerine askerlik affı, tek tip askerlik gibi gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.


40 yaş üstüne askerlik affının herkesi asker kaçağı yapacağını belirten Gönül, kayıtlar da çürük raporu alıp da askere gitmeyen bir çok ünlü isim olduğunu açıkladı.


Çürük raporlarının araştırıldığını belirten Gönül sözlerini şöyle sürdürdü:


CEM UZAN’IN RAPORU SAĞLAM


“Bazısında çare yok. Mesela Cem Uzan aldı raporu. Önüne baktırdık, arkasına baktırdık. En yetkili yerden aldığı için yapacak bir şey yok. GATA çünkü, hakem hastanesidir. Profesörler kurulundan aldığı için yapacak bir şey yok.”


UZAN HANGİ GEREKÇEYLE RAPOR ALDI?


“Bir hastalık belirtmiş ama şimdi onu söylemek özel duruma giriyor. Ama hastalıktan sıkıntı çektiği zaman, Türkiye’nin dört bir tarafını gezip, parti propagandası yapıyordu. İncelendi. Ama tıbbi olarak yapacak bir şey yok.”


AZİZ YILDIRIM İÇİN NE SÖYLENİYOR?


Bakan Gönül, Aziz Yıldırım’ın çürük raporu aldığı dönemlerde Sakarya’da ya da Düzce’de futbol oynadığını belirtti.


5 bin kişilik tahkikat raporunda inanılması güç isimlerin olduğunu söyleyen Gönül, bu isimleri deşifre edemeyeceğini belirtti ve ‘Maddi gücü yüksek olanları takibe aldık’ dedi.


RAPORU SAHTE OLANLAR ASKERE GİDECEK Mİ?


Gönül, ‘Raporu sahte olanları askere alacak mısınız?’ sorusunu ise şöyle yanıtladı:


“Bunun formalitesi daha ziyade şu. Biz şu askere gitsin diye incelemiyoruz. Burada bir sıkıntı varsa bizim kendi doktorlarımızdan sıkıntımız var. Onların tahkikatından sonra o doktorlar tespit edilebilirse ki bu işte bir yolsuzluk vardır. Onun üzerine gidilebilecek. Sonra kaçak asker için ne yapılabilecek ona bakılacak.” 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ