Haber 16

SAV Baykal’ı böyle saf dışı etmiş!

CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın Kılıçdaroğlu’nun adaylık süreciyle ilgili olay açıklamaları sürüyor. İşte ikinci perd..

SAV Baykal’ı böyle saf dışı etmiş!
  • Politika / Son Dakika
  • 06 Haziran 2010
  • SAV Baykal’ı böyle saf dışı etmiş! için yorumlar kapalı
  • 289 KEZ OKUNDU


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık süreciyle ilgili Genel Sekreter önder Sav’ın olay açıklamaları sürüyor.

www.egedesonsöz.com’dan Ümit Yaldız’a konuşan Önder Sav, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa adaylığının kesinleştirilmesinden sonra bu kez de il başkanlarını nasıl desteğe ikna ettiğini açıkladı.


İşte Sav’ın il başkanlarını ikna ettiği sözü:
‘Artık köprüleri atıyorsanız, benimle yürüyecekseniz bu imzayı atın, köprüleri atıp, gemileri yakamıyorsanız hiç imza atmayın’

İl başkanlarının CHP’nin isitfa eden genel başkanı Deniz Baykal’a gidişini de kendisinin engellediğini anlatan Sav’ın olay yaratan röportajın ikinci bölümünden satır başları da şöyle:

BAYKAL GELİRSE KORKUSU: Salı günü yapılacak il başkanları toplantısı için çok sayıda il başkanı o gün Ankara’ya gelmişti. Diğer odalarda in cin top oynuyor. Benim odam ana baba günü. Bir anda 30 kadar il başkanı odada olayı değerlendirmeye başladılar. Bir kısmı koşulsuz heyecanlanmış, ‘Genel sekreter ne derse varız’ diyor. Bir kısmı müterettid, o mütereddit olanların bir kısmı mütemayil. Ama ‘Ya Deniz Baykal gelirse?’ gibi bir korku var çoğunda.

GEMİLERİ YAKIYORSANIZ İMZA ATIN: ‘Artık köprüleri atıyorsanız, benimle yürüyecekseniz bu imzayı atın, köprüleri atıp, gemileri yakamıyorsanız hiç imza atmayın’ dedim. Bir tek İl Başkanı, Elazığ, laf etmeden kaçtı. Tüm il başkanlarını ‘Genel sekreterin odasına gelin’ diye çağırmaya başladılar. Birdenbire kartopu büyümeye başladı. Gelen il başkanları arasında odaya girip de ‘ben bu imzayı atmam diyen’ bir tek il başkanı oldu, Yalova. ‘Deniz Bey’in dönme ihtimali var. Beni maruz görün’ dedi.

BAYKAL’A GİTMEYİ ENGELLEDİM: 77 il başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Evet’ dedi. Ama ötekiler pes etmedi. Cevdet Selvi Bey, ‘İlla Deniz Bey’in evine gidelim, sonra karar verirsiniz’ falan dedi. Bir kısım il başkanları olmaz, diye isyan ettiler. Ben de döndüm, ‘Cevdet Bey dedim. Bu MYK, hükmi kişiliğini kaybetmiş bir MYK’dır artık’ dedim ve il başkanlarına dönüp, ‘Arkadaşlar, bundan sonra partinin sahibi sizsiniz, çıkın dışarıya açıklamanızı yapın’ dedim. Hurra çıktılar, açıklamalarını yaptılar. Deniz Bey’e de gidilmedi.

CHP TARİHİNDE İLK: Bu olayın CHP tarihinde bir örneği daha yok. Ecevit-İsmet Paşa mücadelesinde rahmetli Ecevit, MYK tarafından destekleniyordu. PM de onu destekliyordu. Bizim süreçte MYK bir tarafta, Genel Sekreter bir taraftadır.

4 İLİ BEKLİYORDUM: İzmir’in Deniz Baykal diyeceğini biliyordum. Hatta Adana’yı, Hatay’ı, Ağrı’yı da doğru tahmin ettim. Yalnız Samsun ikircikli davrandı.

SİYASETTE SÖZ SESTEN HIZLI GİDER: Toplantıdan sonraki gün Elazığ İl Başkanı yine geldi buraya. ‘Bak dedim, sen imza vermeden gittim. Hiç yadırgamıyorum. Siz 10 delegesiniz. Sen vermesen de 9 delegen takır takır Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verecek.’ ‘Doğru abi’ dedi. Ve odadan çıktı. Siyasette söz, sesten daha hızlı gider. En geç yarım saat bile geçmeden Elazığ İl Sekreteri aradı. İl başkanı gelip, böyle böyle yapmış. 9 delegeyle birlikte imzalı desteği hemen fakslıyorum efendim’ dedi.

İZMİR’İ EKREM’LE Mİ TARTIŞACAĞIM: İzmir’i Ekrem’in söylemesine gerek yok. İzmir’i Ekrem’le mi tartışacağım, tanıyacağım ben? İzmir delegasyonunun teker teker ne yapacağını iyi biliyorum. Taş çatlasa 10’un üzerinde fire olmayacağını biliyorum. Ekrem orada konuşurken, altı yürüyordu. Velhasıl böyle bir aşamadan sonra il başkanları da açıklama yapınca, Deniz Bey’in hala aday yapılması talepleri vardı.

SAVCI SAYAN’LA MI MUTABAKAT YAPACAKTIK: Süreç bu şekilde geldi ve biz çarşamba günü, kurultaya 3 gün kala Kılıçdaroğlu’nun adaylığını CHP ailesine de, topluma da kabul ettirmiş olduk. Şimdi arkadaşlarımızın başta Sayın Baykal olmak üzere kullandıkları bir değerlendirme vardı. Aday mutabakatla çıksın. Kılıçdaroğlu için kiminle mutabakat yapılacak? İstemiyoruz diyen MYK üyeleriyle mi? Yılmaz Ateş’le mi, Mehmet Ali Susam’la mı, Onur Öymen, Mustafa Özyürek, Savcı Sayan’la mı mutabakat yapacaktık? Mutabakat kurultayda olur. Kurultayda da oldu zaten, herkes de bunu gördü, yaşadı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ