Haber 16

Şemdinli’de 1 polis 1 asker şehit oldu

Terör örgütü PKK tarafından Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 4 ayrı noktaya yapılan saldırılarda 1 polis…

Şemdinli’de 1 polis 1 asker şehit oldu
  • Gündem / Son Dakika
  • 12 Eylül 2011
  • Şemdinli’de 1 polis 1 asker şehit oldu için yorumlar kapalı
  • 273 KEZ OKUNDU

Terör örgütü PKK tarafından Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 4 ayrı noktaya yapılan saldırılarda 1 polis ve 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.


Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı’na PKK’lı teröristler tarafından eş zamanlı olarak ateş açıldı.


Vali Türker, gece saatlerinde terör örgütü üyelerince İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırıda, kimlikleri henüz belirlenemeyen 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7’si jandarma personeli 10 kişinin yaralandığını belirtti.


İLÇE HALKI EVLERİNE KAPANDI


Şemdinli İlçesi’nde saat 22.10’da aralarında 100 metre mesafe bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı’na PKK’lı teröristlerce eş zamanlı saldırı düzenlendi. Teröristlerin uzun namlulu silahlar açtıkları ilk ateş sırasında İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde çalışan 1 kişi ayağından yaralandı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın 1 saati aşkın süredir devam ettiği bildirildi. Silah sesleri nedeniyle tedirginlik yaşayan ilçe halkı evlerine kapandı.


Hakkari Valisi Muammer Türker, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı’na aynı saatte teröristlerce ateş açıldrığını, kendisine gelen ilk bilgilere göre İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde çalışan bir kişinin hafif şekilde yaralandığını söyledi.


HAKKARİ’DE PATLAMA


Bu arada saat 22.50 sıralarında ise Hakkari kent merkezinde bir patlama meydana geldi. Vali Türker Kayacan caddesi üzerinde meydana gelen patlamada ölü ve yaralı olmadığını güvenlik güçlerinin bombanın cinsinin belirlenmesi için çalışma başlattığını bildirdi. Olayla ilgili inceleme sürdürülürken polis telsizinden yapılan anonsta patlamadan sonra 3 kişinin bölgeden yaya olarak kaçtığı ihbarı yapıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ