Haber 16

Sıfır Atık Projesi Site Yöneticilerine Anlatıldı

Sıfır Atık Projesi Site Yöneticilerine Anlatıldı
  • Gündem
  • 07 Nisan 2022
  • Sıfır Atık Projesi Site Yöneticilerine Anlatıldı için yorumlar kapalı
  • 658 KEZ OKUNDU

Bursa Kent Konseyi Sıfır Atık Çalışma Grubu’nun site yöneticilerinin sıfır atık konusunda bilgilendirilmesi ve sitelere sıfır atık belgesi alınması amacıyla yapılan bilgilendirme toplantıları tamamlandı.

Bursa Kent Konseyi’nin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve 4 ilçe belediyesi ile birlikte başlattığı ‘Sıfır Atık Projesi’ site yöneticilerine yapılan bilgilendirme toplantısı ile sonlandı. “Sıfır Atık Projesinin” tüm alanlara yayılması amaçlanan proje kapsamında öncelikle sıfır atık gönüllüleri grubu oluşturuldu. Ardından belirli aralıklarla nüfusu 250 bin üzeri olan Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl’de hane sayısı 300’ün üzerinde olan yaklaşık 50 siteye sıfır atık belgesi alınması için toplantılar düzenlendi ve teknik bilgiler verildi.

Bursa Kent Konseyi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Sıfır Artık Çalışma Grubu Temsilcisi Mihrimah Kocabıyık, tüm atıkların yaşam döngüleri boyunca çevresel olarak sağlam biçimde yönetimlerinin sağlanması ve bu atıkların insan sağlığı ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirgemek için havaya, suya ve toprağa karışmalarının önemli ölçüde azaltılması planladıklarını söyledi. Bursa Kent Konseyi Sıfır Atık Çalışma Grubunca farklı çevre projelerinin de devam edeceğini belirten Kocabıyık, proje destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ