Haber 16

Şike karar tarihi açıklandı

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şike soruşturması ile ilgili kararlarını 2011-12 sezonu sonunda açıklamaya…

Şike karar tarihi açıklandı
  • Son Dakika / Spor
  • 10 Eylül 2011
  • Şike karar tarihi açıklandı için yorumlar kapalı
  • 266 KEZ OKUNDU

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şike soruşturması ile ilgili kararlarını 2011-12 sezonu sonunda açıklamaya karar verdiklerini söyledi!


Aydınlar; Spor Toto Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ve Spor Toto 2.Lig’de 2011-2012 sezonunun başlayacak olması nedeniyle mesaj verdi.


Gazetecilerle biraraya gelmeyen ve basın toplantısı düzenlemek yerine TFF’deki makamında “prompter”dan mesajını okuyan Aydınlar, böylece TFF tarihinde bir ilke de imza atmış oldu.


Aydınlar mesajında şu ifadelere yer verdi:


“ŞİKE OPERASYONUNU TFF DEĞİL ANCAK POLİS YAPAR”


“Futbol benim için sadece bir oyun değil. Bu görev kabusa dönüştü. 3 Temmuz’da futbol dünyası olağanüstü günler yaşamaya başladı. Türk futbolu karanlık ve çirkin bir ortama girdi. Bu ortamı hep beraber oluşturduk. Bu kişileri hep beraber yarattık. Futbolun özünü unutup başarıyı 1 kişiye bağladık. Biz yeni olmamıza rağmen elimizden geleni yapıyoruz. Tabii ki hatalarımız oldu, tepki de gördük. Ama böylesine ilk kez yaşanan bir konuda tamamen iyi niyetli kararlar aldık. Hep tarafsız olduk. 3 Temmuz öncesinde yer almamama rağmen Türk halkından özür diliyorum. Tüm yaşananlar bunun Türk futbolunun kanayan bir yarası olduğunu gösteriyor. Tüm kamouyonun bilmesini istiyorum. Normal bir zamanda TFF böyle bir olayı ortaya çıkaracak durumda değildir. Bu operasyonu Emniyet yapmazsa TFF yapamaz.


DOĞRU YAPANI ÖDÜLLENDİRECEĞİZ


Fair – Play fonu oluşturulacak. Burada en üst sırada olan takım şampiyon kadar para alacak.


KRİTİK KARAR SEZON SONU VERİLECEK


Ben TFF Başkan Mehmet Ali Aydınlar olarak söz veriyorum. 9 Eylül, Türk futbolunun miladı olacaktır. Ülke futbolunu en iyi yerlere taşıyacağız. Bu ülkenin en önemli spor ürünü Spor Toto Süper Lig’dir. Halkımızın en önemli eğlenceli kaynağıdır. Federasyonumuz önemli olan kararını 2011-2012 sezonunun sonunda verecektir. Bu sezon hiçbir sorun olmayacak.


KADIN VE ÇOCUKLARA MAÇLAR ÜCRETSİZ


Kadınlarımıza ve 16 yaş altı çocuklarımıza artık maçlar ücretsiz olacak. Bu olayların bir daha yaşanamaması için yasanın bize sunduğu her şeyi yapacağız. Futbolun geleceğimiz olduğunu unutmamalıyız.


TFF Genel Kurulu’nun bana görev verdiği ilk gün gelecek için umutlu olduğumuzu söylemiştik. Bunda hiçbir azalma olmadı. Ligler öncesi yine umutla konuşuyoruz. Yine parlak güzel günlere ulaşacağız.


SİSTEM GÖZDEN GEÇİRİLECEK


İlk yapmamız gereken futbol sisteminin gözden geçirilmesidir. Bu ortamı değiştirmek zorundayız. Haksız kazanç sağlayanların futboldan uzaklaştırılması gerekiyor. Futbolda zihinsel olarak da temizlik yapmalıyız.


DİP NOKTASINDAYIZ


TFF olarak önlem alsak da zihinler değişmeden hiçbir şey olmaz. Bir dip noktası yaşıyoruz. Yeniden zirveye odaklanmalıyız. Yöneticilere sesleniyorum. En önemli görevi icraa ediyorsunuz. Sorumluluklarınız büyük. Ülkenin en büyük örgütlerini bile etkiliyorsunuz. Türk futbolu için büyük tehlike oluşturan durumlar var.


CAMİALAR KÖKLERİNİ UNUTTU…


Yönettiğiniz güçler size ait değil. Kişisel egolarınız için insanları mutsuz ediyorsunuz. Bu durumlara müsamaha göstermeyeceğiz. Yaşanılan dönem camiaların köklerini unuttuğu bir dönem yaşıyoruz. Başarı baskısı yöneticilerimizi saha dışında çözüm bulmaya itiyor. Camiaların şeffaf olması gerekiyor.


TARAFTARA SESLENDİ


Taraftarlar ise en çok etkilenen kesim. Onların şiddeti dışarı vurmamaları gerekiyor. Bu sürecin gösterdiği en önemli şey sizin alın terleriniz. Bu olaylarda baş aktör sizlersiniz. Sahada futbolunuzu konuşturun. Sadece futbolun konuşulmasını sağlayın.


Bize destek olan teknik direktörlere teşekkür ediyoruz. Futbolcularınızın emeğine en çok yardım eden kişilersiniz. Sizlerden ricamız içimizdeki duruma bakarak. Ona göre davranmanızdır.


Tartışmasız, yöneticilerin kalkanı oluyorsunuz ama bu olayların içinde olmayarak durumuzunu gösterdiğiniz Bu sezon da başarılı olacağınızdan eminim. Sizi çok daha ağır eleştirecekler ancak bunlara kulak asmamanız gerekiyor.


BASIN DA PAYINI ALDI


Bilgi kirliliği oluşturan basın mensuplarını da gördük. Bu tür süreçlerde sağduyulu olan kişilerin başında medyanın gelmesi gerekiyor. En büyük görevlerden biri medya mensuplarına düşüyor. Sizi futboldan taraf olmaya davet ediyorum. Futbolun kötü yönleri kadar güzel yönlerini de ortaya çıkarmalıyız.


SİYASETTEN DESTEK İSTEDİ


Futbolumuzun sorunlarını bir bütün olarak değerlendirmeliyiz. Siyasilerin de tuttuğu takımlar var ancak her türlü şiddeti engellemek için desteğinizi istiyoruz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ