Haber 16

Sınırda olağanüstü hareketlilik

Çukurca’da teröristlerle girilen çatışma sonrası bölgede hava hareketliliği yaşanıyor. Diyarbakır’dan F-16’lar kalkıp inerken, Çukurca’dan helikopterler sınıra asker taşıyor.

Sınırda olağanüstü hareketlilik
  • Gündem / Son Dakika
  • 19 Ekim 2011
  • Sınırda olağanüstü hareketlilik için yorumlar kapalı
  • 230 KEZ OKUNDU

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışma sonrası bölgede hava hareketliliği yaşanıyor. Diyarbakır’dan F-16 savaş uçakları kalkıp inerken, Çukurca’dan helikopterler sınıra asker taşıyor.


Sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmadan sonra Irak’a kaçtıkları belirlenen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı. PKK’lıların Kuzey Irak’a kaçtıkları yönündeki istihbarat üzerine askeri birlikler sınırı geçti. Sıcak takip yapan jandarma komando birliklerinin ilerlemesi sürüyor.


F-16’LAR KAMPLARI VURUYOR


Diyarbakır’dan kalkan savaş uçakları da Kuzey Irak’taki PKK kamplarını bombalamaya başladı. Türkiye’ye en yakın kamp olan Zap başta olmak üzere Kandil, Hakurk ve Hinere F-16’lar tarafından ateş altına alındı. Diyarbakır 2. Taktik 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan havalanan F-16’lar, istihbarat bilgilerin alındığı bölgeleri tek tek imha ediyor.


Bölgeden gelen son görüntüler:


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ