Haber 16

Sır gibi saklanan beyannamenin sırrı ne?

Yüksek Seçim Kurulu’na 11 Nisan Pazartesi günü verilecek milletvekili listelerini belirlemek için yoğun mesai yaşanan…

Sır gibi saklanan beyannamenin sırrı ne?
  • Politika / Son Dakika
  • 08 Nisan 2011
  • Sır gibi saklanan beyannamenin sırrı ne? için yorumlar kapalı
  • 269 KEZ OKUNDU

Yüksek Seçim Kurulu’na 11 Nisan Pazartesi günü verilecek milletvekili listelerini belirlemek için yoğun mesai yaşanan AK Parti ve CHP genel merkezlerinde, “yasak katlar” dönemi başladı.


Başbakan Rerep Tayyip Erdoğan ve çekirdek kadrosu, AK Parti Genel Merkezinin 9. katında çalışıyor. Kata giriş-çıkış, belli isimler dışında yasak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin ikinci adamı Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise Genel Merkez’in 13. ve 14. katlarında çalışma yapıyor. Katlara giriş yasağı burada da sürüyor. İki partinin seçim bildirgesi çalışmaları da bir başka rekabet konusu. Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında yaşanan “copy paste (kopyala yapıştır)” polemiği nedeniyle seçim bildirgesi çalışmaları gizlilik içinde sürüyor.


SIR GİBİ GİZLENEN BEYANNAME


AK Parti’nin seçim beyannamesinin, Başbakan Rerep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda 15 Nisan tarihinde kamuoyuna açıklanması bekleniyor. AK Parti’nin seçim beyannamesi, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik başkanlığındaki komisyon tarafından hazırlanıyor. Komisyonda İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay da yer alıyor.


Çelik başkanlığındaki ekip tarafından hazırlanan seçim beyannamesi “sır” gibi saklanıyor. AK Parti’nin seçim beyannamesinde en önemli kozun “yeni Anayasa” vaadi olacağı belirtiliyor. Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin son kapalı grup toplantısında “Yeni Meclis, yepyeni Anayasa yapacak Meclis olacak” mesajı vermişti. AK Parti’nin seçim beyannamesinde “askerlik” konusu ile ilgili taahhütlerin de bulunması bekleniyor. AK Parti, 2023 yılına kadar zorunlu askerlik uygulaması yerine profesyonel askerlik uygulamasına geçmeyi planlıyor.


CHP’NİN SEÇİM VAATLERİ


CHP ise seçim bildirgesini kamuoyuna duyurmak için AK Parti’nin açıklama yapmasını bekliyor. Kılıçdaroğlu’nun seçim gezileri Samsun’dan başlayıp İzmir’de noktalanacak. Bu kapsamda CHP’nin, seçim bildirgesini 23 Nisan’da açıklaması seçeneği üzerinde duruluyor. CHP’nin seçim bildirgesinde ise AK Parti’nin 2002’deki “3V (yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele ve yasakların kalkması)” sloganına benzer taahhütler olacak. Askerlik konusu CHP’nin de seçim vaatleri arasında yer alacak.


YOKSULLUKLA MÜCADELE SÖZÜ


CHP’nin aile sigortası projesi, kadınlara yönelik olarak bildirgede yer alacak. “Mutlu aile mutlu toplum” sloganından yola çıkan CHP’nin önümüzdeki günlerde açıklayacağı diğer proje, “çocuk hakları ve refahı” ile ilgili olacak. Yoksullukla mücadele sözü verecek olan CHP, TOKİ yapılanmasına benzer dar gelirli aileleri ev sahibi yapacak kooperatif sistemi üzerinde de çalışıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ