Haber 16

Sis ne zaman bitecek?

Marmara, Edirne’den Kocaeli’ne dek yoğun sisin etkisi altına girerken, bölgenin pek çok yerinde ulaşımda aksamalar yaşanırken bazı yerlerde ise gece boyu güçlükle sağlandı. Sabah sisisn kalkmasıyla ulaşım normale döndü.

Sis ne zaman bitecek?

İstanbul’da yoğun sis sabah güneşin doğmasından sonra biraz hafiflerken yer yer sis yoğunluğu devam ediyor.

İSTANBUL’DA HAVA ULAŞIMI NORMALE DÖNDÜ


İstanbul’u etkisi altına alan yoğun sisten olumsuz etkilenen hava ulaşımı, sabah saatlerinden itibaren normale döndü.


Alınan bilgiye göre, sisin yoğunluğunu artırması üzerine dün gece yarısından itibaren Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanından yapılamayan uçak iniş kalkışları, sabah 07.00’den itibaren sisin etkisini kaybetmesiyle normale döndü.


Görüş mesafesinin şu an 1500-2000 metre olduğu havalimanında, saat 10.00’dan itibaren sisin tamamen etkisini kaybetmesinin beklendiği ifade edildi.


Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında yoğun sis nedeniyle dünden bu yana yaklaşık 60 seferin iptal edildiği ve bazı uçakların Atatürk Havalimanı ve çevre havalimanlarına yönlendirildiği öğrenildi.


Bu arada, Atatürk Havalimanında da sisten olumsuz etkilenen hava ulaşımı sabah saatlerinden itibaren normale döndü.


SİS NEDENİYLE İDO’NUN BAZI DIŞ HAT FERİBOT SEFERLERİ İLE ARABALI VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ


İstanbul’da etkili olan yoğun sis nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) bazı dış hat feribot seferleri ile arabalı vapur seferleri iptal edildi. Dün akşam kapatılan İstanbul Boğazı’nda ise transit gemi geçişleri yapılamıyor.


Alınan bilgiye göre, İstanbul’da etkili olan yoğun sis dolayısıyla Yalova-Yenikapı, Kartal-Yalova, Pendik-Yalova, Yalova-Pendik, Yalova-Kartal ve Yenikapı-Yalova ile Yalova-Pendik seferlerinin yanı sıra Eskihisar-Topçular arabalı vapur seferleri de iptal edildi.


Bu arada, dün akşam 18.20’de transit gemi geçişlerine kapatılan İstanbul Boğazı’ndaki ulaşım, yoğun sis nedeniyle sağlanamıyor.


-ESKİHİSAR-TOPÇULAR FERİBOT SEFERLERİ BAŞLADI


Etkili olan yoğun sis nedeniyle dün 16.00’dan itibaren yapılamayan Eskihisar-Topçular feribot seferleri yeniden başladı.


Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 100 metreye kadar düşmesi sonucu yapılamayan Gebze-Yalova arasındaki Eskihisar-Topçular feribot seferleri, sisin etkisini yitirmesi sonrası bugün saat 11.48 itibariyle yeniden başladı.


GEMİLER ŞARKÖY AÇIKLARINDA DEMİRLEDİ


Marmara’da akşam saatlerinde başlayan ve etkisini gecede devam ettiren sis, deniz ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor.


İstanbul ve Çanakkale Boğazından geçmek üzere Marmara denizinde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 51 şilep ve tanker, akşam saatlerinde etkili olan, gece de etkisini devam ettiren sis yüzünden görüş mesafesinin yer yer 10 metrenin altına düşmesi üzerine yollarına devam edemedi.


Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından telsiz anonsu ile boğazlardan geçmemeleri konusunda uyarılan gemiler, rotalarını Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirlediler.


Sisin tamamen etkisini kaybetmesi için 2 gündür Şarköy’de demirli bekleyen 9 gemi ile birlikte demirli gemi sayısı 60’a yükseldi.


Geceyi Şarköy’de geçiren gemiler, sabaha kadar sirenlerini çalarak uyarıda bulundu.


Sisin sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından saat 08.15’te 47 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, Şarköy’den demir alarak boğazlardan geçmek üzere hareket etti. 13 gemi ise sisin tamamen etkisin kaybetmesi için Şarköy’de demirli olarak bekliyor.


Sis, Şarköylü balıkçıları da etkiledi. Sis yüzünden bazı tekneler balığa çıkamazken, Marmara Denizi’nde balıkta olan tekneler de Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.


Öte yandan, AA muhabirinin Meteoroloji Müdürlüğü’nden aldığı bilgiye göre, hava sıcaklığının 9 derece olarak ölçüldüğü Tekirdağ kent merkezinde, görüş mesafesinin yer yer 300 metrenin altına düştüğü belirtildi.


Yetkililer, sisin gün boyu etkisini sürdüreceği ve yarın etkisini azaltmasını beklediklerini bildirdi.


Çanakkale’de yoğun sis etkisini azalttı.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün gece yoğunlaşan sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatılan Çanakkale Boğazı, sisin etkisini azaltmasının ardından gemi geçişlerine yeniden açıldı.


Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferleri de yeniden başladı.


Edirne’de sis nedeniyle bazı bölgelerde görüş mesafesi 100 metrenin altına düştü.


AA muhabirinin Meteoroloji Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, hava sıcaklığının 8 derece olarak ölçüldüğü kentte, sabah saatlerinde etkili olan sis hayatı olumsuz etkiliyor.


Görüş mesafesinin yer yer 100 metrenin altına kadar düştüğünü belirten yetkililer, sisin öğle saatlerine doğru etkisini kaybedeceğini bildirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ