Haber 16

Sivil şehit yasası ne getiriyor?

Allah hiç kimseye evlat acısı, eşini, babasını kardeşini kaybetme acısı yaşatmasın ama bu yasa şarttı. Artık ‘siviller de şehit sayılacak’ ve şehit gazi ve malüllerin hakları genişletildi

Sivil şehit yasası ne getiriyor?
  • Gündem / Son Dakika
  • 21 Mart 2012
  • Sivil şehit yasası ne getiriyor? için yorumlar kapalı
  • 306 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir süreden beri gündemde olan terör eylem ve saldırıları sonucunda hayatını kaybeden sivillerin de şehit sayılmasını sağlayan yasal değişikliği açıkladı. Erdoğan, partisinin bugünkü gurup toplantısında terör olaylarında hayatını kaybeden sivillerin de şehit kapsamına alınacaklarını söyledi.

Örneğin Batman’da şehit edilen Mizgin Doru, Bingöl’de şehit edilen Hatice Belgin, İstanbul’da molotof bombasıyla yakılan İETT otobüsünde can veren Serap Eser, 2008 yılında Güngören’de patlatılan iki ayrı bomba ile katledilen 18 kişi, Kumrular Sokak’ta şehit Edilen Mustafa Bingöl ve bir çok hayatını kaybeden sivil vatandaşımız artık kanunen de şehit sayılacak.


Erdoğan ayrıca, şehitlerin dul ve yetimleri ile gazileri ilgilendiren çeşitli kanun ve KHK’larda değişikliğe gidileceğini belirterek, böylece şehitlik, gazilik, malullük kapsamını daha da genişleteceklerini, şehit yakınları ile gazilere daha geniş imkanlar sunacaklarını da bildirdi. Bu haklardan sivil şehitlerin yakınları da aynı düzeyde yararlanacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak şehit aileleri ve gazilerle ilgili doğrudan ilgilenmesi için kurulan daire başkanlığının koordinasyonunda kanunlar tarandı, ihtiyaçlar belirlendi. Şehit dul ve yetimleri ile gazileri ilgilendiren çeşitli kanun ve KHK’larda 20 madde değiştiriliyor. Bu 20 maddedeki değişiklikle şehitlik, gazilik, malullük kapsamını daha da genişletiyor, şehit yakınlarıyla gaziler daha geniş imkanlara sahip olacaklar.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ