Haber 16

Siyaset yolumuzu açıyor

Çalık, “Bugün siyaset vizyonunu ve edebini ortaya koydu. Artık biz de 2023 için konulan hedeflere ulaşmamız gerekiyor.” dedi…

Siyaset yolumuzu açıyor
  • Politika / Son Dakika
  • 15 Mart 2011
  • Siyaset yolumuzu açıyor için yorumlar kapalı
  • 271 KEZ OKUNDU

Çalık, “Bugün siyaset vizyonunu ve edebini ortaya koydu. Artık biz de 2023 için konulan hedeflere ulaşmamız gerekiyor.” dedi.


Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından ‘İş Dünyasının 2023 Vizyonu’ konulu konferans Kayseri’de gerçekleştirildi. Konferansta konuşan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, siyasi iradenin artık iş dünyasına engel çıkaran değil, yolunu açan, engellerini kaldıran konumda bulunduğunu ifade etti. “Bu yüzyıl bizim yüzyılımız olacak.” diyen Çalık, şunları dile getirdi: “Başbakan, 2023 yılı vizyonunu, dünyanın 10. büyük ekonomisi olma şeklinde ortaya koyduğunu kaydetti.” Siyasetin önünü tıkaması halinde iş dünyasının iş yapma imkanının kalmayacağını vurgulayan Çalık, buna örnek olarak Kuzey Kore ve Güney Kore’yi gösterdi. Çalık, aynı topraklarda bulunan bu iki ülkenin aynı halka mensup olmasına rağmen siyasetin iş dünyasının önünü açması sayesinde Güney Kore gelişirken Kuzey Kore’nin fakir kaldığını kaydetti. Çalık, “Türkiye’de de geçmişte bizim işadamlarımızın elinde kelepçe, ayağımızda pranga vardı. Böyle iş yapın deniyordu. Ama bugün bu engeller kalktı. Fırsatlar yüksektir. 2023’e giderken siyasetin yaptığı çalışmadan sonra iş dünyası da üzerine düşeni yapmazsa başarıya ulaşılamaz.” şeklinde konuştu. Çalık, yurtdışında yatırım yapacaklara da çağrıda bulunarak, gittikleri ülkelerin geleneklerini, kültürlerini mutlaka dikkate almalarını istedi. Çalık, bir konuda, uzmanlaşmış olunan bir sektörde yatırım yapılmasının da önemine işaret etti.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, 2002 yılında hükümetlerinin enkaz edebiyatı yapmayarak çalıştığını ve bugün iş dünyasının 2023 vizyonunu konuştuklarını belirtti. Yıldız, “2001 krizinin ülkemiz üzerindeki etkisi ortada. Biz bu krizin getirdiklerini konuşarak zaman kaybetmedik, enkaz edebiyatı yapmadık ve bugün iş dünyasının 2023 vizyonunu konuşuyoruz.” dedi. Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı Hamdi Kınaş, 2023 yılının işadamı vizyonunu konuşuyor olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kınaş, “Büyük bir kabuk kırılma dönemi yaşıyoruz. Değişmeyen hedefler değişti. Olamaz denilenler oldu. Artık değişim ile birlikte ülkemizin önünün ne kadar açıldığını gördük. Sürdürülebilir büyümeyi ve değişimi 2023 yılına kadar devam ettirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.


ZAMAN

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ