Haber 16

Soğuk alarmı verildi!

Kar bu akşam yağmaya başlayacak ve bu kez kolay kolay terk etmeyecek. Hava sıcaklığı ise – 8’e kadar düşecek. İşte bölgelere göre hava durumu;

Soğuk alarmı verildi!
  • Gündem / Son Dakika
  • 23 Ocak 2010
  • Soğuk alarmı verildi! için yorumlar kapalı
  • 315 KEZ OKUNDU

Meteorolojik tahminlere göre bugün akşam saatlerinden itibaren Trakya bölgesinde kar yağışı başlayacak. Edirne, Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli’de kar yağışı bekleniyor.


Trakya’da etkili olan kar yağışının Cumartesi günü (yarın) sabah saatlerine İstanbul’a ulaşması bekleniyor.


Ancak etkili kar yağışının akşam saatlerinde Avrupa yakasında başlayacağı öngörülüyor. Yağış gece Anadolu yakasında da görülecek ve İstanbul’un tamamı kar yağışının etkisi altına girecek.

HAVA SICAKLIĞI EKSİ 8


Kar bu kez İstanbul’u kolay kolay terketmeyecek. Pazar ve Pazartesi günü de kar yağışının sürmesi bekleniyor. Pazartesi günü akşam saatlerine kadar, etkisini kaybetse de kar yağışı bekleniyor. İstanbul’da hava ciddi şekilde soğuyacak, soğumakla kalmayıp 3 gün boyunca değerler “0” ın üstüne çıkmaycak. Cumartesi gecesinden itibaren 3 gün boyunca İstanbullular’ın tamamı günün her saatine “0” ın altında yaşayacak. Marmara’da hissedilecek sıcaklık -8’e kadar düşecek! Sıcaklığın ancak önümüzdeki haftanın ikinci günü, Salı günü öğlen saatlerinde “artı” değere yükseleceği öngörülüyor.

KARADENİZ’DE FIRTINA


Ancak tahminlerin dikkat çektiği asıl yer Karadeniz. Batı Karadeniz’de çok etkili fırtına beklentisi var. Bu geceden itibaren etkisini artırması beklenen kuzey rüzgarları gece yarısından itibaren fırtınaya dönüşecek. Fırtınanın saatte 100 kilometrenin üstündeki hızlarda esmesi, üstelik etkisini de saatlerce sürdürmesi bekleniyor. Tahminlere göre fırtınanın yol açtığı dalgalar 6 hatta 7 metre yüksekliklere kadar ulaşabilecek, denizciler ve gemiler için büyük tehlike oluşturcak dev dalgalar yarın gün boyu karadeniz sahilini dövecek.


5 BÜYÜK KENTTE HAVA DURUMU

Türkiye’nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul’lular dikkat: öncelikle fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor, öğleden sonra Avrupa yakasında kar başlayacak. Bu gece ve yarın İstanbul’un tamamında bu sefer sahillerinde dahi yoğun kar tipiyle birlikte bekleniyor. Pazar günü ise kar daha aralıklarla yağacak. Ankara’da öğleden sonra sulu kar olacak. Yarın akşam ise kar var. Sıcaklık 4 derece. İzmir’de bugün şiddetli yağmur, hafta sonu ise çok soğuk hava olacak, sıcaklık 6 dereceye inecek. Bursa’da bu geceden itibaren kuvvetli kar bekleniyor. Adana’da ise bu gece ve yarın yağmur çok kuvvetli.


BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmaralılar beklenen kar yağışı ve tipeye karşı mümkün olduğunca yollara çıkmamalı. Bugün Çanakkale’ye kadar poyraz fırtınası var, hızı 80-90 km’ye kadar çıkacak. Kar yağışı Trakya’da daha erken başladı. Bölgenin doğu tarafında ise yağış önce yağmur şeklinde ama bu akşamdan itibaren yağışlar tüm bölgede kara dönüşecek. Marmara’da en yoğun kar Cumartesi günü bekleniyor. Tipiyle birlikte bölgeye ortalama 20-30 cm kar yağabilir, sıcaklık dışarıda -8 derece hissedilecek. Pazar günü rüzgar hızını azaltacak, kar daha aralıklı görülecek, Trakya’da ise kesilecek.

İç Anadolu’da bugün yağış hafif, kar ve sulu kar şeklinde. Hafta sonu ise aralıklarla kar yağacak.

Ege’de kötü hava koşullarının etkili olacağı diğer bir bölge: bugün tüm bölgede ama özelikle Aydın, Muğla sahilleri ve Fethiye boyunca şiddetli yağmur ve kuvveti lodos olacak. Metrakareye 150 kg yağmur düşebilir. Hafta sonu ise hava çok soğuk, sıcaklık İzmir’de 6 dereceye inecek. Manisa, Kütahya, Afyon ve tüm dağlara kar yağacak. Muğla’ya da kar yağabilir.
Antalya terbirli olunması gereken kentlerden biri: çok şiddetli yağmur ve fırtına bekleniyor. Özellikle Antalya merkez, Aksu, Korkuteli, Kemer arasına 200 kg’ın üzerinde yağmur düşebilir. Kuvvetli yağmur akşama doğru adana bölümü ve güneydoğuya ulaşacak.

Doğu Anadolu’da çoğunlukla kar şeklinde olan yağışlar ara veriyor ama hafta sonu yeniden başlıyor.

Bugün Karadeniz’in batısında Kastamonu’ya kadar yağış daha çok yağmur şeklinde. Yarın akşam saatlerinde ise Bolu, Düzce, Bartın, Kastamonu, boyunca yoğun kar yağacak. Samsun da dahi Pazar günü karla karışık yağmur bekleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ