Haber 16

Şok film Türkiye de yasaklandı

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, mahkemenin, Hz. Muhammede hakaret içeren filme ait görüntülere erişimin engellenmesini kararlaştırdığını söyledi.

Şok film Türkiye de yasaklandı
  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Eylül 2012
  • Şok film Türkiye de yasaklandı için yorumlar kapalı
  • 282 KEZ OKUNDU

Ankara’nın Haymana ilçesi Çalış beldesinde TRT canlı yayınına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, şunları kaydetti:
 
’’Sayın Başbakanımızın talimatı ve Bakanlığımıza, BTK’ya, TİB’e gelen binlerce şikayeti de dikkate alarak bu filmin sosyal paylaşım sitelerinde gösterilen linklerini kapatma kararı aldık. Bugüne kadar internet servis sağlayıcıları, Türk Telekom, TTNET, Türksat, Avea, Vodafone, Turkcell’e bu konuda TİB tarafından gereken uyarılar yapıldı ve birçoğu da kaldırıldı. Tabii bununla da yetinmedik. Önceki gün mahkemeye başvurduk ve bugün de mahkeme kararı çıktı. Mahkeme kararı özetle şöyle diyor: ’Peygamberimize hakaret içeren bu filmin gösteriminin yasaklanması.’ Bilhassa paylaşım sitesinin kapatılmasını engelliyor. Yani linklerin, URL dediğimiz bağlantıların kapatılmasını öngörüyor.’’
 
’ARTIK ÜLKEMİZDE GÖSTERİLEMEYECEK’
 
Yıldırım, mahkeme kararının genel bir karar olduğunu belirterek, başka adlar altında görüntülerin yayımlanmasına ilişkin faaliyette bulunulsa bile TİB’in bunları da anında kapatma konusunda yetki aldığını dile getirdi. Bakan Yıldırım, ’’Ülkemizde bundan böyle bunun gösterimi artık olmayacak’’ diye konuştu.
 
Görüntülerin dünya çapında da sanal ortamdan kaldırılması için de bir mücadele başlattıklarını kaydeden Yıldırım, söz konusu görüntülerin ağırlıklı olarak yayımlandığı sosyal paylaşım sitesine bu konudaki düşüncelerini ilettiklerini ifade etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ