Haber 16

Sözleşmeli memurlara müjde

Türk Sağlık-Sen, döner sermaye yetersizliği nedeniyle sözleşmelerin feshedilmeyeceğini açıkladı.

  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Haziran 2010
  • Sözleşmeli memurlara müjde için yorumlar kapalı
  • 290 KEZ OKUNDU

Türk Sağlık-Sen ayrıca, Danıştay’ın sözleşmeyi feshetme imkanı tanıyan yürütmeyi durdurduğunu bildirdi.

Türk Sağlık-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, maaşlarını döner sermayeden alan sözleşmeli memurların hizmet sözleşmelerinde yer alan, ‘Kurum, döner sermaye gelirinin yetersiz kalması veya sözleşmeli personel ihtiyacının ortadan kalkması halinde sözleşmeyi feshedebilir’ hükmünün, yürütmesini durdurarak iptal edilmesi için dava açıldığı kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Danıştay 12. Dairesi, dava konusu düzenlemede kurumun döner sermaye gelirinin azalması, sözleşme feshinin nedeni olarak görüldüğünü ifade ederek, sözleşmenin ne zaman feshedileceğine yönelik bir hüküm bulunmadığına dikkat çekti.

Sözleşme feshi konusunda idarenin uyacağı kural ve esasların belirlendiğine dikkat çeken Danıştay 12. Dairesi, subjektif uygulamalara yol açabilecek ve belirsizlik içeren bir düzenlemenin yapıldığını vurguladı. Kararda, şöyle denildi:

“Mevzuatta yer alan sözleşme süresi ile ilgili hükümler dikkate alınmadan ve belirtilen nedene bağlı olarak sözleşme feshinde uyulacak yöntem kuralları ile ilgili bir belirleme yapılmadan salt döner sermaye gelirinin yetersiz kalmasının sözleşme fesih nedeni olduğunun belirtilmesi ile yetinilerek getirilen düzenlemenin eksik ve hukuka aykırı olduğunu sonucuna ulaşmıştır” denilerek yürütmenin durdurulmasına karar verdi.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ