Haber 16

Süreyya Önder meclis’i karıştırdı

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in Meclis Başkanlığı’na verdiği başörtüsü önergesi, hesapları…

Süreyya Önder meclis’i karıştırdı
  • Gündem / Son Dakika
  • 12 Ekim 2011
  • Süreyya Önder meclis’i karıştırdı için yorumlar kapalı
  • 176 KEZ OKUNDU

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in Meclis Başkanlığı’na verdiği başörtüsü önergesi, hesapları karıştırdı! Önder’in teklifi nedeniyle kadın milletvekillerinin Genel Kurulda pantolon giymesine imkan sağlayan İçtüzük değişikliği teklifi, Anayasa Komisyonuna geri çekildi.


TBMM Genel Kurulunda verilen aranın ardından birleşimi açan Başkanvekili Sağlam, bugün Danışma Kurulu kararıyla gündemin birinci sırasına alınan İçtüzük değişikliği teklifinin Anayasa Komisyonunca geri çekildiğini açıkladı.


Bunun üzerine Genel Kurulda tartışma çıktı. Muhalefete mensup partilerin Grup Başkanvekilleri ve bazı milletvekilleri, teklifin Genel Kurul gündemine girdiğini ve Komisyona ”görüşme yapılmadan” geri çekilemeyeceğini belirterek, itirazda bulundu.


“TEKLİF GERİ ÇEKİLEBİLİR”


Açılan usul tartışması üzerinde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, İçtüzük’ün 88.maddesine göre, gündeme alındıktan sonra esas komisyon veya hükümetin tasarı ve teklifini geri çekebileceğini ifade etti.


MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, iyi niyetle, samimiyetle bir zaruretin hukukileştirilmesi için bu kanun tasarısının hazırlandığını ve tüm grupların buna destek verdiğini söyledi. Şandır, şöyle konuştu:


”Ne olduysa, gerekçesini bize anlatmadan, muhtemelen kendilerinin de bilmediği bu kanun Komisyona geri çekilmeye çalışılıyor. İçtüzük 75’e veya 88’e göre, hiç önemli değil, bu niyeti sorgulamak lazım. Niye çekiyorsunuz? Yarın görüşelim ama niye Komisyona çekiyorsunuz? Ama bugün bu konuya bir başka şeyler girmeye başladı; ‘Kravat takılmasın, Genel Kurula başörtüsüyle girilsin…’ Üzüm mü yiyeceğiz bağcıyı mı döveceğiz. Başka alanların sorunlarını, başka alanlara karıştırarak tartışma çıkartmanın, gerginlik yaratmanın, anlamsız sürtüşmenin ne faydası var?


İŞTE ÖNDER’İN ORTALIĞI KARIŞTIRAN TEKLİFİ


BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in imzasıyla teklif görüşülmeden önce Meclis Başkanlığına verilen önergede, ”Genel Kurul salonunda yer alan milletvekilleri, bakanlar, TBMM teşkilat memurları ve diğer kamu personelinden erkekler ceket ile pantolon giyer, kadınlar ise tayyör, ceket ve pantolon giyer, dini inancının gerekli kıldığı başörtüsünü takabilir” ifadeleri yer aldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ