Haber 16

Suriye – Ürdün sınırında çatışma

Suriye askerlerinin Ürdüne geçmeye çalışan ailelere ateş açması sonucu Ürdün sınır birlikleri ile Suriye askerleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.

Suriye – Ürdün sınırında çatışma
  • Gündem / Son Dakika
  • 27 Temmuz 2012
  • Suriye – Ürdün sınırında çatışma için yorumlar kapalı
  • 257 KEZ OKUNDU

Dera kentinin eş-Şehab bölgesinden Ürdün’e geçmeye çalışan ailelere ve sınırdaki Ürdün birliklerine Suriye askerlerinin ateş açmasının ardından çatışma çıktı.

Suriyeli askerler tarafından açılan ateşte çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Ürdün’ün sınıra asker takviyesi yaptığı belirtildi.
TANKLAR HALEP YOLUNDA
Özgür Suriye Ordusu Komutanlarından Memun Gizzi, Suriye askerlerinin Halep’e savaş uçağı ve tanklarla büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu duyurdu. Gizzi, Hama ve Şam’dan 100’den fazla tankın Halep’e doğru sevk edildiğini, bu geceden itibaren saldırının gerçekleştirileceğini iddia etti.
BİR ÜRDÜN ASKERİ YARALANDI
Suriye askerlerinin Ürdün’e geçmeye çalışan ailelere ateş açması sonucu Ürdün sınır birlikleri ile Suriye askerleri arasında çıkan çatışmada yaralananların arasında bir çocuk ve bir de Ürdün askerinin olduğu belirtildi. Çatışmada yaralananlar Remsa Hükümet Hastanesi’ne kaldırıldı.
ERDOĞAN: BEKLİYORDUK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye-Ürdün sınırında yaşanan çatışma ile ilgili olarak, ”Böyle bir şey bekliyorduk” dedi. Başbakan Erdoğan, konakladığı Berkeley Otel’de basın mensuplarının sorusunu yanıtladı. Erdoğan, Suriye-Ürdün sınırında yaşanan çatışma ile ilgili sorulan soruya, ”Böyle bir şey bekliyorduk” yanıtını verdi.
Daha sonra otelden ayrılan Başbakan Erdoğan, Türk girişimcilerin kurduğu Kahve Dünyası’na gelerek beraberindekilerle kahve içti. Erdoğan, burada bulunan Türk vatandaşlarıyla sohbet etti.
YARALANAN ÇOCUK ÖLDÜ
Suriye askerlerinin Ürdün’e geçmeye çalışan ailelere ateş açması sonucu yaralanan çocuk yaşamını yitirdi.
Ürdün Hükümet Sözcüsü Semih Muayıda, yaptığı açıklamada ”Ürdün’e geçmek isteyen bir aileye Suriye askerleri tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir çocuk hayatını kaybetti” dedi. Çatışmada yaralananların Remsa Hükümet Hastanesi’ne kaldırıldığını belirten Muayide, ”Çocuk yaralı bir şekilde hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti” açıklamasında bulundu.
Çatışmada yaralanan Ürdün askerinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ