Haber 16

Suriye’li muhalifler Elçiliği bastılar!

Suriye’nin Kahire Büyükelçiliği’ne giren 150 kadar muhalif, elçilik binasındaki Hafız ve Beşşar Esad resimlerini…

Suriye’li muhalifler Elçiliği bastılar!
  • Gündem / Son Dakika
  • 27 Ocak 2012
  • Suriye’li muhalifler Elçiliği bastılar! için yorumlar kapalı
  • 245 KEZ OKUNDU

Suriye’nin Kahire Büyükelçiliği’ne giren 150 kadar muhalif, elçilik binasındaki Hafız ve Beşşar Esad resimlerini tahrip ettikten sonra binadan ayrıldı.


Tahrir Meydanı’na kurdukları Suriye çadırından hareket ederek Garden City semtinde bulunan Suriye’nin Kahire Büyükelçiliği’ne gelen muhalifler önce elçilik camlarını kırdılar, ardından da içeriye girerek Suriye bayrağı ile Hafız ve Beşşar Esad’ın resmilerini dışarıya çıkarıp tahrip ettiler.


Muhaliflerin elçiliğe girişi sırasında dışarıda görevli Mısır polisi ile protestocular arasında kısa süreli çatışma yaşandı. Elçilik binasına girmeyi başaran 20 kadar gösterici camlardan zafer işareti yaparak Suriye muhalefetinin kullandığı bayrakları salladı.


Mısır güvenlik kuvvetlerinin göstericileri ikna etmesi üzerine, protestocular, Suriye Elçiliği’nden ayrılarak Tahrir Meydanı’na döndüler.


Olaylar sırasında içeride bulunan bir elçilik çalışanının polis tarafından arka kapı kullanılmak sureti ile dışarı çıkarıldığı bildirildi.


Elçilik binası önünde uzun süre slogan atan göstericiler, Suriye yönetiminin sivillere karşı işlediği cinayetlerin son bulması için uluslararası toplumun harekete geçmesini istediler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ