Haber 16

Suriye’nin vurduğu uçağımız böyle düştü!

Türk uçağının füzeyle mi uçaksavarla mı vurulduğuna dair tartışmalar devam ederken ilginç bir iddia geldi.

Suriye’nin vurduğu uçağımız böyle düştü!
  • Gündem / Son Dakika
  • 11 Temmuz 2012
  • Suriye’nin vurduğu uçağımız böyle düştü! için yorumlar kapalı
  • 272 KEZ OKUNDU

Radar kaydı neden yok?” sorusuna açıklık getiren askeri yetkililer, “Suriye’nin uçağımızı radar güdümlü değil, optik algılayıcılarla hareketeden füzeyle vurduğu anlaşılıyor” dedi.

Suriye tarafından düşürülen RF-4E keşif uçağının füzeyle vurulduğuna ilişkin “Herhangi bir izin bulmadığına” dair söylemlerle ilgili olarak askeri yetkililer açıklık getirdi.

“RADAR KAYITLARI YOK ÇÜNKÜ..”

Hava Kuvvetleri Komutanlığı kaynakları “Uçağın füzeyle vurulduğuna ilişkin radar kayıtları yok. Çünkü uçak radar güdümlü bir füze vurulmamış. Dolayısıyla radara dayalı kayıtların olmaması çok doğal diye konuştu.

OPTİK ALGILAYICI FÜZEYLE

Uçağın, optik algılayıcılarla hareket eden bir füzeyle vurulduğu kanaati ön plana çıkıyor. Keşifuçuşu yapan RF-4 uçağında radar uyarı sistemi bulunmasına rağmen füze, radar kilitlenmesiz fırlatıldığı için Türk jeti herhangi bir tehdit unsuru algılamadı. Füze radar sistemini algılayabilen RF-4 uçakları, manevra yaparak veya ateş topları olarak bilinen karşı koyucularla füzelerdenkurtulabiliyor. Enkaza ait parçalarda yapılan ilk incelemelere göre uçağın bir uçaksavarla vurulmadığı görüşü korunuyor. Füzenin uçağın yakınlarında infilak ederek hedefi etkisiz hale getirmiş olabileceğine dikkat çeken uzmanlar “Hedef

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ