Haber 16

Taksim’de BDP’liler eylem yaptı!

Taksim’de, BDP tarafından yapılan eyleme katılan yüzleri maskeli grup ortalığı birbirine kattı…

Taksim’de BDP’liler eylem yaptı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 10 Eylül 2010
  • Taksim’de BDP’liler eylem yaptı! için yorumlar kapalı
  • 241 KEZ OKUNDU


9 PKK’lının öldürülmesini protesto ve referandumu boykot çağrısı gösterilerinde BDP’liler yurdun birçok yerinde olaylar çıkardı.


Taksim’de BDP tarafından gerçekleştirilen eyleme katılan yüzleri maskeli bir grup, Cumhuriyet Anıtı’nı taşladı. İki halk otobüsünü de taş yağmuruna tutan grup, bir polis ve bir vatandaşın yaralanmasına neden oldu.


İKİ HALK OTOBÜSÜNE TAŞLI SALDIRI

Barış ve Demokrasi Partisi tarafından Taksim’de referanduma ilişkin düzenlenen sandık kırma eyleminde gerginlik yaşandı. Kalabalık arasında yer alan yüzleri maskeli bir grup, yapılan basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Anıtı’na taşlı saldırıda bulundu. Yüzleri maskeli grup daha sonra yoldan geçen iki halk otobüsünü taşladı.

BANKA ŞUBELERİ DE TAŞLANDI

Atılan taşlar nedeniyle bir polis memuru ve bir vatandaş yaralanırken, yol üzerindeki bazı otel ve banka şubelerinin de camları kırıldı. Yaralılar, Taksim İlkyardım Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Düzenledikleri taşlı saldırının ardından Dolapdere’nin ara sokaklarında bir süre eylem yapan grup, daha sonra dağıldı.


SİYAH BEZLER ASILDI


BDP, Hakkari’de 9 PKK’lının öldürülmesini protesto etmek için dün yas kararı aldı. Karar gereği, BDP’nin tüm il ve ilçe binalarına siyah bezler asılırken, bayramlaşma yapılmadı. Diyarbakır İl binasında büyük bir siyah bez asıldı.


HAKKARİ’DE YOLA BARİKAT KURULDU


Hakkari’nin Aksu köyü yakınlarında 9 PKK’lı teröristin güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülmesini protesto eden örgüt sempatizanları, kent merkezinde olay çıkardı. Mahalle aralarında toplanan 20’şer kişilik gruplar, polisle çatışıp yola barikat kurdu.

Dağgöl, Gazi ve Keklikpınar mahallelerinde ateş yakan göstericiler, terör örgütü lehine slogan attı. Bunun üzerine olayların yaşandığı bölgelere çok sayıda polis sevk edildi. Polis kendisine taşla saldıran göstericileri önce uyardı. Yetkililer, bayram günü olay çıkarmamalarını, ailelerden de çocuklarına sahip çıkmalarını istedi. Ancak göstericiler uyarılara aldırmayınca, polis gözyaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti.


ŞANLIURFA’DA GERGİNLİK


Ramazan Bayramını kutlamama kararı alan BDP Şanlıurfa İl Teşkilatı ile polisler arasında gerginlik yaşandı.


Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yapmak için toplanan grubun arasında bulunan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, polisleri aşağı inmeleri konusunda uyardı. Uyarıları dikkate almayan polislere sinirlenen Binici, “Bütün siyasi partilere aynı







 Polise linç girişimi
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) yaptığı basın açıklaması sonrası polis basın açıklaması sonrası grup içerisinde elinde molotof kokteyli olan bir şahısı gözaltına aldı. Grup polis ekiplerine taş ve sopalarla saldırarak zanlıyı polisten geri aldı. Linçten kurtulan polis ekipleri ile grup arasında ara sokaklarda koşuşturma yaşandı.  

yaklaşımda olmalısınız. Hiçbir siyasi partiye ayrıcalık tanıyamazsınız” dedi.


Grup basın açıklaması yapmadan Ahmet Bahçıvan iş merkezinden ayrıldı. Grup daha sonra 1994 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayata kaybeden DEP Şanlıurfa İl Başkanı Muhsin Melik’i mezarı başında andı. Burada bir açıklama yapan BDP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, “Bizler her zaman şehitlerimizin bizlere bıraktığı mirası savunucusu olacağız” dedi.


BURSA’DA BİRDAL’A SALDIRAN LİNÇ EDİLDİ


BDP Bursa İl Başkanlığı’nın ‘referandumu boykot’ mitingi sırasında olaylar çıktı. BDP Milletvekili Akın Birdal’ın konuşması sırasında bir kişi, milletvekiline yumruk atarak saldırmak istedi. Milletvekili Birdal saldırı girişiminden yara almadan kurtulurken, BDP’liler saldırıyı gerçekleştiren şahsa taş ve sopalarla saldırdı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ