Haber 16

Taraf:’1980 model Anadol’

Taraf, Anadol’u çok kızdıracak! Taraf Gazetesi, bugün Kemal Anadol için öyle bir başlık attı ki…

Taraf:’1980 model Anadol’
  • Gündem / Son Dakika
  • 25 Kasım 2010
  • Taraf:’1980 model Anadol’ için yorumlar kapalı
  • 244 KEZ OKUNDU

Üç generalin açığa alınmasını “intikam olarak” niteleyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, “Bu sivil bir darbedir” dedi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Anadol “Yandaş çevreler askerî vesayet iddiasını ileri sürmesinler. Bu bal gibi AKP’nin sivil vesayetidir ve hukuku nasıl siyasete alet ettiğini gösteren çok somut bir örnektir” dedi. Balyoz davasında, haklarında yakalama emri çıkartılan 102 sanık arasında, eski hava ve deniz kuvvetleri komutanının da olduğunu anımsatarak, şunları söyledi: “Çankaya’da pazarlık yapıldı, yakalama emri kaldırıldı. Yakalama emri verildiğinde, bu generalleri niye açığa almadınız? Sanık olmak görevden almayı gerektiriyorsa 22 general görevine devam ederken niye bunlar açığa alınıyor.”


 


BDP: Kararlı adımlar gerekiyor


BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata da “Generallerin açığa alınmasının ülkede bir ilk olmasının şaşkınlığını bir an önce bir tarafa bırakıp demokratikleşme için daha kararlı adımlar atmak gerekiyor” dedi.


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise generallerin açığa alınmasını “Dava açıldığı zaman 65. madde yok muydu? Neden şimdi? Bu soruşturma münasebetiyle açığa alınmalarla ilgili karar varsa, darısı Kayseri Belediye Başkanı hakkında soruşturma açılmamasına ilişkin Sayın Beşir Atalay’ın verdiği kararın başına” yorumunu yaptı.


 


AKP’li Çelik: Kimse teamülle iş yapamaz


Üç generalin görevden alınmasını ‘sivil darbe’ olarak niteleyen CHP’ye AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik yanıt verdi. Çelik şunları söyledi: “CHP tarafından ‘Türk silahlı kuvvetlerinin teamülleri vardır, bu teamüllere uyulmak zorundadır. Kimse onlara karışmasın’ anlamına gelebilecek açıklamalar yapıldı. Bir memlekette anayasa varken, hukuk varken, demokrasilerin evrensel prensipleri varken kimse teamüllerle falan iş yapamaz. Eğer Türkiye gerçek anlamda hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir cumhuriyet olacaksa, sivil memur için, kamu çalışanları için yapılan neyse hukukun işletilmesi açısından bir farklılık görmüyorum. Sayın İçişleri Bakanı veya Milli Savunma Bakanı, kendi yetkisini aşan, kanunlara ve anayasaya aykırı bir tutum veya davranış içerisinde olursa aynı partiden olmamıza rağmen ben kendilerini eleştiririm. Ama böyle bir şey olmadığına göre, hukuka aykırı bir hamle yapılmadığına göre CHP budur işte.”


Taraf

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ