Haber 16

Tekel işçilerine açık ve net konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir yol açılışındaydı ama gündeminde TEKEL işçileri vardı. Cevabını çok net verdi.

Tekel işçilerine açık ve net konuştu
  • Gündem / Son Dakika
  • 24 Ocak 2010
  • Tekel işçilerine açık ve net konuştu için yorumlar kapalı
  • 295 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bozüyük-Mekece-Adapazarı Bölünmüş Devlet Yolu’nun açılış törenine katıldı. Erdoğan Tekel işçileriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, ölüm rampalarının bir bir ortadan kaldırıldığını belirtirken, bu açılış törenini yayınlamayan medyaya çattı ve ‘Onlar şok şok şok bunları versin, olumsuz bir şeyler arasın. Onlar bu açılışı veremezler’ diye konuştu.


HÜKÜMETİ SENDİKALAR DEĞİL, MİLLET GETİRİR

Biz hükümeti deviririz diyecek kadar ileri bir mantık var. Bunlarla ilgili yasal mücadeleleri de vereceğiz. Ama şunu söylüyorum, bir hükümeti sendikalar getirmez, hükümeti millet getirir, millet götürür.

Kimse bunun dışında kendinde yetki bulmasın, kimse. Biz bu ülkede sivilleşmenin mücadelesini veriyoruz. Sivil diktatorya bizimle bu ülkede son buldular. Diğer dikta da son bulduğu gibi. Mafyası da çeteler hepsi, bizimle son buldular.

Dedik ya yola çıkarken, yokluk, yolsuzluk, yasaklar bütün bunlarla mücadele dedik. Biz tekel tütün depolarını kapatma kararını çoktan vermişiz ve bize gelip rica da bulunuyorlar, 6 ay daha uzatalım. Arkadaşlar 6 ayı, 2 yıl uzattık. Herhangi bir iş yapılmıyor orada. İki üç tane depoda tütün işleme var ama diğerleri bir şey yapmıyor.
Ama buna rağmen biz bunu ödedik. Ama artık bunu yapamayız dedik.

ÇALIŞMAYANA PARA VEREMEYİZ

Şimdi yapacağımız iş, süratle ihbar tazminatını veriyoruz, kıdem tazminatını veriyoruz ve bunun yanında da 4C olayı dedik ve bu 4C’yle daha önce asgari ücret veriliyordu ve şimdi ilkokul mezunlarına 750 civarında bir maaş, lise mezunlarına 850 milyon civarında bir maaş, üniversite mezunlarına 930 milyon civarında bir maaş veriyoruz dedik.

Ortalaması 40 milyarı buluyor. Her birine 40 milyarı buluyor. Bütün bunlara rağmen ne dediler? Hayır biz 4C’yi kabul etmiyoruz, onu kabul etmediğimiz gibi, olmadığı takdirde buna devam edeceğiz.

Biz Türk-İş’in başkanıyla da konuştum anlattım. Ondan sonra da farklı farklı bazı, Ankara’nın göbeğinde provokatif işler. Bu tuzaklara düşmeyin. Bakın biz bu ülkede milletimizin bize emanet ettiği kasayı, soyduramayız. Biz kimseye çalışmadan para verecek durumda değiliz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ